Završen prvi dan 2. međunarodnog Tesla Rally-a

26 Nov 2014

Danas je završen prvi dan 2. međunarodnog Tesla rally pod pokroviteljstvom Auto moto saveza Srbije i u organizaciji Auto reli turing kluba Srbija.

Ukupno šesnaest posada  vozilo je na itinereru dugom 415 kilometara i prošlo pet regulacionih testova. Četrnaest posada iz osam evropskih zemalja sa svojim ekološkim vozilima krenulo je jutros iz Niša u 8,01 h, dok su dva automobila na električni pogon – Tesla Roadster i Mitsubishi i-Miev, vozila na stazi Košutnjak.

01-TESLA-RALLY-1024x677

Pošto je  ovogodišnji Tesla rally posvećen obeležavanju 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, automobili koji koriste alternativna goriva prošli su carskim putevima rimskih imperatora od Naisusa preko Feliks Romulijane i Viminacijuma do Beograda. Sutra ih očekuje još 206 kilometara koje će voziti na terenima Košutnjaka, Avale i Lisovića.

Podsećamo Tesla reli se boduje za FIA  Alternative Energies Cup i učesnici su svrstani u tri kategorije:
III A – vozila na električni pogon, kategorija VII – hibridna i kategorija VIII – vozila koja koriste TNG, CNG, bio dizel i ostala alternativna goriva.

02-TESLA-RALLY-1024x677

Cilj 2. međunarodnog Tesla relija je u subotu, 13.07.2013. godine u 16,00 h ispred hotela Metropol u Beogradu, ali će rezultati biti poznati tek oko 20,00 časova. Naime, o plasmanu će odlučivati ukupno 11 regulacionih testova za kategorije VII i VIII, odnosno četiri regulaciona testa za kategoriju III A, količina potrošenog goriva, ali i eventualni kazneni poeni.

ključne reči: ,