Volvo predstavlja luksuzni “inscription” paket enterijera za nove modele

04 Dec 2014

Novi modeli Volvoa za 2015. godinu nude bogat izbor mogućnosti za personalizaciju: kupci budućih XC60, V70, XC70 i S80 automobila će moći značajno da unaprede enterijer novim luksuznim Inscription paketom.

Inscription paket

„Inscription paket kupcima nudi kompletno luksuzno uređenje unutrašnjosti. To je u savršenoj vezi s našim ciljem da Volvo učinimo premium proizvodom“, ističe Anders H. Gustavsson, potpredsednik VLM Special Products odeljenja pri Volvo Car grupi.

Inscription paket uključuje posebne presvlake od meke kože, kožom obloženu tablu s instrumentima, premium dekorativne umetke, mekanu kožu na izbočenim površinama kao što je poleđina sedišta, centralni naslon za ruku i naslon za glavu, a tu su i prošiveni Inscription logotip i jedinstvena tapiserija.

U bogatoj ponudi posebnih Inscription opcija naći će se detalji od orahovine i crna krovna postava u nijansi uglja (za XC60), što će sve stvoriti osećaj posebne ekskluzivnosti ambijenta unutar Volvo automobila.

Što se tiče spoljašnjosti, Inspription paket donosi tri posebne boje karoserija – Crystal boja bele perle, Electric srebrna i Ember crna (V70, XC70 i S80), a tu su i 19-inčni točkovi (V70 i S80), odnosno 20-inčni s deset krakova (XC60).

Volvo-Inscription_141346_1_5-1024x769

Više posebnih edicija

Volvo Car Group slavi predstojeće izdanje Volvo Ocean Race nautičke ragate za 2014-2015. s posebnom edicijom automobila nadahnutih jedrenjem. Ova edicija slavi najveću svetsku prekookeansku avanturu. Peta generacija Volvo Ocean Race Edition modela uključuje Volvo V40, V40 Cross Country, V60 i XC60. U isto vreme, Volvo predstavlja i V70 i XC70 Edition modele namenjene kupcima koji žele više dinamičnog izgleda i mogućnosti.

Sensus Connect u svim modelima

Od modelske 2015. godine, svi novi Volvo modeli moći će da se opreme unapređenim on-board sistemom zabave i informisanja Sensus Connect s navigacijskim sistemom, što će kupcima omogućiti da voze potpuno umrežen automobil. Online servisi utemeljeni na „cloud“ tehnologijama omogućavaju vozaču da pronađe i plati parking iz automobila, otkrije nove restorane, sluša omiljenu muziku, kao i još mnogo toga, dok HERE Location platforma omogućava navigaciju uz pomoć 3D mapa.

Potpuno nova Connected Service Booking aplikacija govori vozaču kada je vreme za servis automobila i predlaže tačan termin odlaska kod ovlašćenog Volvo partnera. Sensus Connect uključuje i moćni Premium Sound sa Harman Kardon audio sistem s 5x130W pojačalom, sledećom generacijom Dirac Live softvera za unapređenje zvuka, s mogućnošću spajanja do 12 zvučnika.

Volvo-XC60_MY-2014_124648_1_5_1

Super efikasni Drive-E motori za sve modele

Od maja 2014. godine svi novi Volvo modeli moći će da se opremaju motorima inovativne Drive-E familije koja nudi vrhunske mogućnosti uz maksimalno smanjenje štetne emisije ugljen-dioksida. Tako 190 KS snažan Volvo V40 D4 prosečno emituje tek 85 g/km CO2, što je nedostižan rezultat za konkurenciju.

„Izvrstan priliv snage, u kombinaciji s uglađenim radom, čine automobile pogonjene Drive-E motorima vrlo zabavnim za vožnju, ali bez kompromisa u očekivanjima modernih kupaca u pogledu potrošnje ili minimalnog nivoa štetnih emisija“, napominje Michael Fleiss, potpredsednik odeljenja za motore pri Volvo Car grupaciji.