UV zaštitne folije za auto stakla preporučene su od Fondacije za borbu protiv raka kože

21 Nov 2014

Fondacija za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) preporučuje zaštitne prozorske folije kao deo programa zaštite od štetnog sunčevog zračenja prilikom vožnje.

Dermatološka istraživanja su pokazala da pacijenti mnogo češće na levoj strani lica i tela imaju posledice sučevog zračenja kao što su bore, fleke, pege pa čak i rak kože. Istraživači veruju da je razlog tome izloženosti UV zračenju tokom vožnje.**

Automobilska stakla delimično filtriraju UV zrake, a to se odnosi na delimično filtriranje kratkotalasnih UVB zraka, ali ne i dugotalasnih UVA zraka koji su prisutni tokom cele godine i tokom svih dnevnih sati. Upravo su UVA zraci najopasniji jer prodiru u dublje slojeve kože.

Black Glass ugrađuje Llumar auto folije koje blokiraju do 99.5% UV zraka zbog čega nose pečat preporuke Fondacije za borbu protiv raka kože kao efikasan način za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja za vreme vožnje.

Iako se često misli da samo tamne folije štite od UV zračenja, testovi pokazuju da i blago tonirane ili potpuno providne Llumar folije imaju istu UV zaštitu kao i tamne folije.