Turistička organizacija Nemačke

20 Nov 2014

Turistička organizacija Nemačke osnovala je regionalnu kancelariju za Jugoistočnu Evropu maja 2012. godine sa sedištem u Beogradu. Kako tržište Jugoistočne Evrope ima za Nemačku veoma značajan potencijal, kancelarija pokriva šest tržišta: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju i Srbiju.

germany-01

Nemačka kao turistička destinacija nalazi se na drugom mestu po omiljenosti putnika iz Evrope, a broj dolazaka iz našeg regiona beleži porast od oko 7,6% godišnje, što je samo jedan od pokazatelja koji potvrđuju aktuelnost ovog tržišta.

Jednim klikom do informacija

Istorija duga 2000 godina, bogata kultura, savremenost, prirodne lepote, pulsirajuće metropole i neumorna umetnost – sve to je Nemačka! Na sajtu Turističke organizacije Nemačke (DZT) germany.travel zainteresovani mogu pronaći modernu multimedijalnu prezentaciju Nemačke kao turističke destinacije obogaćenu tekstovima, slikama, video zapisima i panoramama u 360 stepeni. Sajt nudi preko 560 video zapisa, oko 12.000 slika i 256 panoramskih snimaka tematski podeljenjih na „Gradove i kulturu“, „Slobodno vreme i odmor“ i „Specijalne ponude“.

germany-02

Sve informacije su dostupne na 29 jezika, među kojima su i srpski, hrvatski, bugarski i rumunski. Aktuelni dnevni blog pruža informacije o turističkim novostima vezanim za Nemačku. Naravno, za novinare i sve predstavnike medija osmišljen je posebi medijski kutak – press centar na svim jezicima sa aktuelnim saopštenjim za novinare i pojedinim napomenama.

germany-03

  1. godina mladih – Youth HotSpots

Kroz međunaraodnu kampanju za mlade u društvenim medijima „Hotspots, Brandnew, Lifestyle“ Turistička organizacija Nemačke (DZT) obraća se segmentu turizma sa velikim ekonomskim potencijalom i mladima kao rastućoj ciljnoj grupi: trenutno jedna trećina svih stranaca koji putuju u Nemačku ima ispod 39 godina. Kampanja je predstavljena na sajmu turizma u Beogradu, pokrenuta na ITB-u u Berlinu i trenutno stavlja brojne instrumente na raspolaganje: HotSpots aplikacija, blog, mikro sajt i sl.

ključne reči: ,