Toyota u Srbiji predstavila novu Corollu 11. generacije

28 Nov 2014

Toyota Corolla je najprodavaniji automobil na svetu. Do danas je širom sveta prodato 40 miliona Corolla, od kada je prva generacija predstavljena 1966, pre 47 godina.

Uvođenjem nove Corolle – 11. generacije – ona se sada proizvodi u 16 fabrika i prodaje u preko 150 zemalja širom planete.

Shinichi Yasui, glavni inženjer, veruje da je ovakav podvig postignut zato što je svaka nova generacija sledila filozofiju koju je postavio Tatsuo Hasegawa, glavni inženjer prve generacije modela. Ova filozofija može da se sažme u rečenici „Corolla donosi sreću i blagostanje ljudima širom sveta“.

Svakom novom generacijom, Corolla je primenjivala nove koncepte i tehnologije, a u okviru Toyote Corola je preuzela ulogu lidera u procesu motorizacije Japana i ostatka sveta.

Ipak, pred Corollom su sada još veći izazovi, jer neprekidan uspeh zahteva pažljivo razmatranje različitih i uvek drugačijih zahteva i očekivanja u različitim regionima širom sveta. Stoga, temeljna analiza i praćenje reakcije kupaca su bili sastavni deo razvoja nove Corolle. To je ključan deo standardnih Toyotinih procesa proizvodnje.

corolla001-1024x682

Kompanija je stvorila automobil u čije gene je utkana filozofija prve generacije Corolle – automobil vrhunskog kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti, koji ispunjava očekivanja svakog tržišta širom sveta, uz rešenost da premaši ta očekivanja u svim najvažnijim segmentima.

Rezultat je nova, 11. generacija Corolle – automobil koji je nasledio 47 godina dugu tradiciju Corolle, ali sada kreiran da zadovolji potrebe još šireg kruga kupaca. Ona ima napredan, moderniji dizajn; veću prostranost, udobnost, praktičnost i lakoću korišćenja; ekonomičnost bez premca, poboljšanu voznu dinamiku i napredne bezbednosne karakteristike.

Povrh svega, nova Corolla se oslanja na legendaran kvalitet, trajnost i pouzdanost ovog modela, uz znatno poboljšan kvalitet svakog aspekta dizajna i konstrukcije, dok i dalje nudi izvanrednu vrednost za uložen novac na svakom tržištu, širom sveta.

Šta nam donosi nova Corolla?

Corolla ima duže međuosovinsko rastojanje, niže težište, sveukupno manju težinu, bolje aerodinamične performanse radi veće stabilnosti pri velikim brzinama, bolji položaj vozača, kao i novi Multidrive S CVT menjač sa sportskim režimom.

Nova Corolla takođe ima lakšu, a čvršću strukturu karoserije, revidirano ogibljenje i direktnije upravljanje.

Konstruisana je da pruži najviše standarde aktivne i pasivne bezbednosti, uz veću zaštitu pešaka prilikom sudara. Ova nova Toyota planira da dobije maksimalno bodovanje od 5 zvezdica, na novom strožijem Euro NCAP programu testiranja bezbednosti.

Čitav asortiman motora nove Corolle za 2013. godinu ima niže emisije i najekonomičniju potrošnju goriva u klasi, zbog čega kupci mogu da uživaju u niskim troškovima vlasništva nad vozilom.

corolla002-1024x682

Asortiman motora se sastoji od 1,4 litarskog D-4D turbodizel motora i četiri benzinska motora: 1,33 litarskog Dual VVT-i agregata, 1,6 litarskog motora koji je dostupan sa Dual VVT-i i Valvematic sistemima, kao i novog 1,8 litarskog Dual VVT-i motora.

1,8 litarski Dual VVT-i benzinski motor je standardno opremljen novim izuzetno efikasnim Multidrive S automatskim menjačem, sa velikim brojem brzina. Svi ostali motori u ponudi opremljeni su ručnim menjačem sa šest brzina. Takođe, 1,4 D-4D agregat može da se „udruži“ sa Toyotinim MultiMode automatizovanim ručnim menjačem, dok obe 1,6 litarske varijante benzinskog motora mogu da se opreme novim Multimode S automatskim menjačem.

Svaki motor karakterišu izvanredne performanse i ekonomičnost Toyota Optimal Drive tehnologije, kao i usaglašenost sa Euro 5+ standardima o emisijama.

Bezbednost svake komponente u slučaju sudara je maksimalno povećanja pomoću računarski vođenog inženjeringa (CAE) i višestrukog eksperimentalnog testiranja prototipa.

Corolla_Detail_12-1024x683

ključne reči: ,