Toyota na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013 Isključivo hibridi!

26 Nov 2014

Štand u potpunosti posvećen Toyotinoj hibridnoj tehnologiji i proizvodima, uz svetsku premijeru Yaris Hybrid-R koncepta i viziju sledećih koraka u razvoju tehnologije gorivih ćelija.

Iako samo 16 godina star, Toyotin hibridni asortiman ima čak 23 modela koja se prodaju u 80 zemalja širom sveta. Do kraja jula 2013, Toyota je prodala preko 5,5 miliona hibridnih vozila. Ali to je samo početak priče. Na Sajmu automobila u Frankfurtu, Toyota će otkriti u kom smeru kreće hibridna tehnologija u budućnosti.

Yaris-Hybrid-R

Yaris Hybrid-R koncept

Yaris Hybrid-R je uzbudljivi koncept automobil kreiran da pokaže na koje načine može da se razvije hibridna tehnologija i tako postignu maksimalne performanse i veće zadovoljstvo u vožnji. Napravljen na osnovu Yarisa sa 3 vrata, Yaris Hybrid-R koncept ima hibridni pogonski agregat koji je spoj moćne 1,6 litarske„Global Race Engine (GRE)“ jedinice razvijene od strane „Toyota Motorsport GmbH (TMG)“ i dva snažna električna motora koja omogućavaju ‘inteligentan’ pogon na četiri točka. Baš kao i kod TS030 HYBRID-a, energija regenerisana tokom kočenja se skuplja u ‘super’ kondenzatoru, naročito prikladnom za sportske automobile zbog velike gustine i brzog punjenja i pražnjenja. Rezultat je izuzetno efikasan koncept automobil napravljen da pruži maksimalno zadovoljstvo u vožnji kako na putu, tako i na trkačkoj stazi.

logo_r_white

Toyotini hibridi: tek 16 godina stari, a već svetski lideri

Toyota preko 40 godina istražuje i razvija ekološka rešenja transporta. Kao rezultat toga, kompanija je postigla značajan napredak po pitanju dizajna i proizvodnje hibridnih pogonskih agregata. Iako 16 godina stara, ova tehnologija je Toyotu učinila svetskim liderom, sa asortimanom od 23 hibridna vozila koja se prodaju u 80 zemalja i regiona širom sveta – četiri puta više od bilo kog konkurenta. Ukupna svetska prodaja Toyota i Lexus hibrida je krajem jula premašila 5,5 miliona vozila, od čega se više od 10% prodato u Evropi. Ova globalna flota je već uštedela oko 12 milijardi litara goriva i 34 miliona tona CO2 u poređenju sa konvencionalnim vozilima.

Idemo dalje! Do kraja 2015, biće predstavljeno 16 novih ili osveženih hibrida.

ključne reči: , , ,