TCR 2015 međunarodni šampionat završava trkom u Makau uz učešće Roba Hafa

11 Avg 2015

Rob Haf, jedan od najvećih trkača svoje generacije  u takmičenjima turing automobila i nesumnjivi “kralj Makaua” pridružiće se ekipi “WestCoast” rejsing tima na ovogodišnjoj trci Makau Gija koja predstavlja završno takmičenje u TCR međunarodnoj seriji za 2015. godinu.

Robert Huff (GBR), LADA Granta 1.6T, LADA Sport

Pobednik FIA WTCC šampionata za 2012. godinu uspeo je da trijumfuje na čak sedam trka održanih u ovom nekadašnjem portugalskom dominionu u protekloj dekadi koja predstavlja vrhunac međunarodnih takmičenja turing automobila i svakako želi da zabeleži još jednu recku na svojoj tabli uspeha vozeći fabričku Hondu Civic TCR.

“Autodrom u Makau “Circuito da Guia” je verovatno najzahtevnija trkačka staza na kojoj sam se takmičio i na kojoj držim sjajan rekord. Veoma sam srećan što su me pozvali da učestvujem na finalnoj trci međunarodne TCR serije i ubeđen sam da ćemo imati svoje takmičarske adute za ovaj zaista jedinstveni sportski događaj” – rekao je Haf  i dodao:WestCoast Racing

“Pruža mi se izvanredna prilika da vozim u istom timu sa mojim mladim štićenikom Kevinom Glisonom koji je izrastao u pravog trkača i pobednika već u prvoj sezoni TCR međunarodne serije. Biće stvarno zabavno i svakako ću pokušati da ostvarim još jednu pobedu u Makau.”

Menadžer “WestCoast” rejsing tima Džejms Nikson dodaje:”Roba smatraju jednim od najbolijih vozača u takmičenjima turing automobila i nesumnjivo najuspešnijim učesnikom trka u Makau pa smo oduševljeni što možemo da mu poželimo dobrodošlicu u naš tim na ovom događaju i osnažimo našu postojeću ekipu.”