Svetska premijera “SUBARU VIZIV 2 KONCEPTA” na Salonu u Ženevi

03 Dec 2014

Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija” prikazala je na Salonu automobila u Ženevi svoju svetsku premijeru – “SUBARU VIZIV 2 KONCEPT”. “Viziv 2″ je koncept buduće generacije “krosovera” i predstavlja pravac koji prati vrednost Subaru brenda “uživanje i spokoj u vožnji”.

Sledi svoje prethodnike, “subaru viziv koncept” koji je prikazan na prošlogodišnjem Ženevskom salonu i “subaru viziv evolution koncept” koji je predstavljen prošle godine na Salonu u Tokiju.

“VIZIV” je kovanica sintagme “vizija inovacija” (vision for inovation) i odražava smer razvoja novih ideja i samog Subaru brenda. Neprekidno ističući ovo ime Subaru želi da ga duboko utisne u svest svojih potencijalnih kupaca i istakne “uživanje i spokoj u vožnji” kao svoje najveće vrednosti.

001-Subaru-Viziv-2-Concept-ML01406010

Najznačajnije osobine:

 • Ovaj koncept buduće generacije postiže kombinaciju naizgled nespojivih elemenata kao što su briga za čovekovu okolinu i izvanredne vozne karakteristike ili odličan dizajn sa funkcionalnošću.
 • U poređenju sa “vizivom” koji je imao dvoje vrata, “viziv2″ ima četvoro što upravo spaja funkcionalnost kabine sa sportskim izgledom. Uz to, četiri odrasle osobe mogu konforno da sede čak i na dužim putovanjima.
 • Naglašavajući dinamiku i čvrstinu, dizajn je očuvao osnovne linije Subaru modela.
 • Njegov hibridni sistem podrazumeva turbo motor manjih dimenzija koji je popularan na mnogim tržištima. Nove tehnologije koje oslobađaju vozača uvedene su kako bi se postigla osnovna vrednost brenda “uživanje i spokoj u vožnji.

Dizajn spolja:

 • Masivna karoserija obiluje uglačanim površinama, čvrstinom i gustinom što naglašava osećaj čuvene subaruove bezbednosti.
 • Sa strane utisak snage i dinamike pojačavaju bokobrani i blatobrani koji kao da kipe iz unutrašnjosti ka spolja.
 • Opštem utisku snage doprinosi i prednji šestougaoni gril sa farovima koji kao da podsećaju da je pod haubom Bokser motor, a kombinacija lampi pozadi proširuje izgled zadnjeg dela vozila i zajedno sa masivnim branikom odaje utisak stabilnosti.
 • Dizajn iznutra:
 • Osnovu unutrašnjeg dizajna čini ispresecani okvir koji mu daje dinamiku

002-Subaru-Voziv-2-Concept-ML01406030

Tehnologije:

 • Hibridni sistem “plug in” sastoji se od horizontalno postavljenog 1,6-litarskog turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem uparenog sa “lineartronik” (CVT) transmisijom koja napred ima jedan, a pozadi dva mala motora. Tu je i važna komponenta hibridnog sistema, baterija velike snage instalirana tako da očuva osnovne karakteristike Subaru modela – simetričan pogon na sve točkove (SAWD) i odlična upravljivost koju obezbeđuje nisko  težište i odličan raspored težine.
 • Nezavisni simetrični pogon na sve točkove (SAWD) koji za precizno kontrolisani učinak sva četiri točka koristi specijalni motor smešten pozadi predstavlja jedinstveni pristup Subarua pogonu 4×4 koji na pravi način usklađuje okolinu i stanje podloge puta.
 • Ono što predstavlja nešto sasvim novo na planu bezbednosti biće Subaruov inovativni sistem auto-pilota.