Subaru STI predstavio model WRX STI tS tip RA u Japanu

28 Nov 2014

Subaruovo sportsko odeljenje STI (Subaru Technica International Inc.) nedavno je lansiralo novi model “wrx sti ts type ra” koji se već može naći u prodaji širom Japana.

Komponente koje su posebno kreirane za ovo specijalno sportsko-takmičarsko izdanje uklopljene su u njegov spoljašnji i unutrašnji dizajn na bazi postojećeg modela “wrx sti spec c” sa čatvoro vrata, a poseban akcenat bio je na unapređenju ogibljenja. Radi poboljšanja snage i okretnosti u vožnji koje karakterišu vozila STI, nije se odustalo od osnovnih vrednosti kakva je vrhunska upravljivost.

WR13704s

Brzi menjač sa kratkim prenosom (odnos 11:1) prednje “monoblok” kočnice tipa “brembo” sa 6 zaštitnih kočionih čeljusti i disk rotori sa žljebovima garantuju vrhunske vozne karakteristike modela “TYPE RA”  kome je osnovni cilj obaranje brzinskih rekorda u auto sportu. Specijalni  “tjuning” šasije i priprema karoserije u skladu sa jedinstvenim STI prilagodljivim delovima i osnovne karakteristike automobila kao što su vožnja, skretanje i zaustavljanje izbalansirane na najvišem nivou omogućuju vozaču totalno uživanje u vožnji.

Naročita boja karoserije – biserno narandžasta, biće prisutna u limitiranoj seriji, zajedno sa specijalno izrađenim ukrasima kao što je značka sa oznakom “tS” na zadnjem delu vozila. Boja stvara odličan kontrast sa crno obojenim oblogama bočnih retrovizora, okvirima prozora i aluminijumskim točkovima. Sve to lepo ukomponovano daje utisak vrhunskog automobila sportskih karakteristika.

WR13730s

Kao posebna opcija, lansiran je i model pod nazivom “nbr challenge package” koji podseća na čuvenu trku “24 časa Nirburgringa”. Njega krase detalji STI opreme kao što su zadnji karbonski spojler, točkovi sa 18-inčnim aluminijumskim naplacima i prednja sportska “recaro” sedišta presvučena “alkantara” kožom.

ključne reči: , ,