Subaru “forester” dobio nagradu “Dobar dizajn 2013″ u Japanu

01 Dec 2014

Tokio, oktobar 2013. – Proizvođač automobila Subaru, japanska kompanija “Fudži teška industrija” objavila je početkom oktobra da je njihov novi model čuvenog “forestera” osvojio nagradu “Dobar dizajn 2013″ koju dodeljuje žiri japanskog udruženja za promociju industrijskog dizajna JDP.

“Ovo je veoma pažljivo i do tančina kreiran automobilski dizajn koji obuhvata sve najznačajnije elemente SUV-a kako bi se savršeno uklopio u najzahtevnije vremenske i putne uslove. Izrazite stabilnosti i svestranosti u jednom paketu, automobil izražava postojanu evoluciju dugotrajne težnje za jednostavnošću i uravnoteženošću vozila za svakodnevnu namenu i sportsko uživanje.

Good-Design-Award-2013-131001

Kombinacija vrhunske upravljivosti i dizajna visokog kvaliteta sa kreacijama kakve su jedinstvena sedišta ili funkcionalni unutrašnji rukohvati na vratima imala je za rezultat upečatljivi dizajn najvišeg dometa.” – zvanični je komentar u obrazloženju žirija za dodelu ove prestižne nagrade.

Novi Subaru “forester” biće izložen na “Izložbi dobrog dizajna” koja će se održati od 30. oktobra do 4. novembra 2013. godine u Tokiju.