Subaru BRZ stigao u Srbiju

26 Nov 2014

Beograd, 22. jul 2013. – Jedan od najatraktivnijih modela iz novije produkcije poznatog japanskog proizvođača automobila Subaru, model pod nazivom “brz” najzad je, posredstvom zvaničnog uvoznika i distributera Subarua za Srbiju i Crnu Goru, kompanije “Nicos C. Kattamis S&M Ltd”, stigao i na tržište naše zemlje.

Subaru “brz” prvi put je, kao tehnološki koncept, prikazan svetskoj javnosti na salonu automobila u Frankfurtu 2011. godine, a zajedno sa svojom “sestrom” – tojotinim modelom “GT 86″, kao rezultat poslovne saradnje između Tojote i Subarua, zvanično je ugledao svetlost dana u martu 2012. godine u fabrici “Fudži teške industrije” u Gunmi.

Razvijen po konceptu “vrhunski užitak upravljanja” Subaru BRZ donosi vrhunske vozne karakteristike koje mu omogućava vrlo nisko težište vozila zbog poprečno postavljenog Subaruovog bokser motora. Koncept motora postavljenog napred i pogon na zadnjoj osovini prihvaćen je sa velikim oduševljenjem i već je osvojio priznanja širom sveta.

BRZ12161s-1024x400

Među najznačajnija priznanja spadaju titule “Top Safety Pick 2013″ (najbezbedniji) koju dodeljuje Američki institut za bezbednost saobraćaja na auto-putevima IIHS kao i titula “Automobil godine 2012″ australijskog magazina “Wheels”, a po broju osvojenih bodova zauzeo je drugo mesto među osam finalista ovogodišnjeg izbora za “Auto godine u Evropi 2013″.

Subaru “brz” satensko-bele boje koji se može videti u prodajno-servisnom centru “Subaru Srbije” u Zemunu, Cara Dušana 266, opremljen je dvolitarskim subaruovim bokser motorom od 200 konjskih snaga, a uparen je sa 6-brzinskim manuelnim menjačem. Sa veoma bogatim paketom opreme “premijum” ovaj sportski automobil sa svim porezima i carinom košta 32.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

BRZ-Boxer-Engine12105s-1024x768

ključne reči: ,