Proglašeni najbolji takmičari u auto sportu u Srbiji za 2014. godinu

14 Feb 2015

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije i grada Beograda, danas su u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda proglašeni najbolji takmičari u auto sportu u zemlji za 2014. godinu.

najbolji-takmicarski-auto-ams-mobil-public-milenko-kozarev-srbija-01

Pored medalja za šampione, uručene su i nagrade za izuzetan doprinos razvoju auto sporta u Srbiji ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću u čije ime je nagradu primio državni sekretar MUP Milosav Miličković, kao i predsedniku AMSS Mirku Butuliji. Takođe, data su priznanja svima onima koji su u prethodnoj godini dali doprinos srpskom automobilizmu.

Pred više od 200 zvanica, ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi. “Velika mi je čast da Ministarstvo omladine i sporta  učestvuje u razvoju domaćeg auto sporta”. Uspeh ovih automobilista pokazatelj je da postižemo rezultate na svetskom nivou, zbog čega je popularnost auto sporta u Srbiji u porastu. Ministarstvo omladine i sporta nastojaće da se srpski automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolji plasman u narednoj sezoni.

najbolji-takmicarski-auto-ams-mobil-public-milenko-kozarev-srbija-02

Primivši nagradu, predsednik AMSS Mirko Butulija izjavio je kako je Auto moto savez Srbije u protekloj godini pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, ali da je ipak posebno ponosan što se posle dugog niza godina ovaj sport vraća pod okrilje AMSS, koji je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji. Butulija je najavio kako će Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), vraćajući se korenima, u narednom periodu postati deo sportskog komiteta AMSS. On je u ime AMSS obećao da će nastaviti da pomaže automobilizam u Srbiji, kako bi u novoj takmičarksoj sezoni bili ostvareni još bolji rezultati, I istakao da će učiniti sve da auto sport bude promovisan na pravi način, kako zaslužuje. Potom je uručio zlatne kacige najboljim takmičarima.

najbolji-takmicarski-auto-ams-mobil-public-milenko-kozarev-srbija-03

Šampionat Srbije 2014 obeležili su Aleksandar Ristić (karting), Branko Ćopić (kružne trke), Goran Čulić i Miodrag Stojanac (reli nacionalni šampionat), Vukašin Tomić (reli nacionalni šampionat) i Predrag Lamaša (brdske trke) koji su danas sa ponosom kući poneli osvojene zlatne kacige. Pored njih nagrađeni su najbrži takmičari iz svih šest disciplina, a Aleksandar Ristić dobio je najprestižniju nagradu ovog šamionata, dijamantsku kacigu.