Prodaja modela Fiat Scudo za 2013. godinu počinje ovih dana u Italiji

21 Nov 2014

Kreiran kako bi odgovorio na najveći deo potreba evropskog gradskog i međugradskog prevoza, Fiat Scudo godinama beleži značajne prodajne rezultate. Vozilo je na visokoj ceni zahvaljujući karakteristikama „van“ verzija, kao i zbog  dometa prevoza putnika. Ovo drugo namenjeno je i za profesionalnu (taksiji, minibusevi, vozila za prevoz osoba sa invaliditetom) i za privatnu upotrebu (porodice, sportski timovi, za potrebe zajednica).
Prodaja modela Fiat Scudo za 2013. godinu počinje. Cilj obnovljenog modela jeste da konsoliduje svoju poziciju u segmentu 2P vozila, koji je 2012. godine činio oko 25% ukupnog tržišta  komercijalnih vozila u Evropi + EFTA, sa obnovljenim stilom unutra i spolja i ponudama prilagođenim Fiatovim kupcima koji kupuju vozila za profesionalne potrebe.

Obnovljeni enterijeri i nova rešetka hladnjaka

Najvažnija inovacija  koja je dostupna na svim verzijama modela Scudo za 2013. godinu je nova tamno siva komandna tabla sa panelima vrata iste boje (paneli su obogaćeni sivim detaljima od somota na Panorama verzijama).  Novi su i merni instrumenti na modelu Fiat Scudo Panorama sa aluminijumskim trakama na crnoj pozadini, koje se savršeno uklapaju u dekor enterijera. Verzija Panorama Family opremljena je istim modernim materijalima sedišta vrhunskog kvaliteta, kao i Executive, gde su površine oko ručki vrata, ventilacionih otvora i srednji deo komandne table crne boje (sa aluminijumskim trakama na verzijama Panorama Executive). Konačno, sve verzije modela Scudo za 2013. godinu imaju novu srebrno-sivu prednju rešetku, koja podseća na liniju modela Ducato.

Više opreme i povoljne cene prilagođene profesionalnim korisnicima Fiatovih vozila

Standardna oprema kod modela Scudo za 2013. godinu je proširena tako da zadovolji specifične potrebe različitih kupaca. Ono što je zajedničko svima jesu značajne ekonomske prednosti koje cenu zaista čine konkurentnom.

Program racionalizacije linije fokusiran je i na teretnu i na putničku verziju  kada je u pitanju Italija. Na čelu teretnih vozila, a po istoj ceni, SX verzija modela Fiat Scudo za 2013. godinu opremljena je izvrsnim sadržajima za svakodnevnu vožnju: kontrola vožnje, zadnji senzori za parkiranje, CD MP3 radio sa komandama na upravljaču, Bluetooth i električno preklopivi retrovizori.
Inovacije obuhvataju i Panorama verzije, koje su sada sa upečatljivijim izgledom eksterijera i većom udobnošću vozila: ove funkcije su posebno zanimljive, obzirom da se Fiat Scudo često koristi kao minibus za ekskluzivne besplatne usluge.

fiat-scudo-728x1024

Linija za 2013. godinu

Zajedno sa svojom opremom, model Fiat Scudo za 2013. godinu je najbolji odgovor za višenamensku i profesionalnu upotrebu. Dokaz za ovo je široka, jasno definisana linija, koja obuhvata teretna vozila (Cargo), putnička kombi vozila (Combi i Panorama) i osnove za konverzije i posebne izvedbe.

Teretne verzije na raspolaganju su u van i crew cab konfiguracijama (sa panelima, zastakljeno i polu-zastakljeno) sa sledećim varijantama: dva međuosovinska rastojanja (3 m kod kratke i 3,12 m kod duge verzije); dve dužine eksterijera (4,80 m i 5,13 m); dve visine eksterijera (1,94 m i 2,28 m) i dve dužine tovarnog prostora (2,25 m i 2,58 m). Na  raspolaganju su tri zapremine (5 m3, 6 m3 i 7 m3) i dve korisne nosivosti (1000 i 1200 kg). Linija motora uključuje 1.6 MultiJet sa 90 ks, 2.0 MultiJet sa 130 ks i 2.0 MultiJet Power sa 165 ks. Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardima, brzoreagujući i fleksibilni. Dve 2.0 MultiJet turbo dizel verzije opremljene su 6-stepenim menjačem.

Nova linija modela Scudo za 2013. godinu obuhvata kompletan portfolio putničkih kombi vozila. Kreirane su tri različite izvedbe, imajući u vidu  posebne namene i kupce: Combi, Panorama Family i Panorama Executive. Combi je idealno rešenje za prevoz radnika na posao i sa posla. Panorama Family/Executive su izvedbe savršene za velike porodice  koje očekuju udobnost i stil koji su tipični za minivan, odnosno za usluge za poslovne korisnike (poput prevoza do i od hotela/aerodroma, iznajmljivanje vozila sa vozačem). Model Fiat Scudo za 2013. godinu za prevoz putnika ima dva međuosovinska rastojanja (3000 mm i 3122 mm), dve dužine eksterijera (4805 i 5135 mm) i dva 2.0 MultiJet turbo dizel motora (130 i 165 ks).
Verzije za konverzije kompletiraju liniju modela Scudo za 2013. godinu. Naročito vredna pomena je Scudo nadogradnja šasije sandukom, idealna za kreiranje vozila koja savršeno odgovaraju specifičnim potrebama: rashladna vozila, mobilne prodavnice, mini kuće na točkovima i više od toga. Dostupna je sa međuosovinskim rastojanjem od 3122 mm i maksimalnim opterećenjen prednje i zadnje osovine od 1400 kg, odnosno 1700 kg.

ključne reči: , ,