Predstavljamo Jeep Renegade 2015

02 Jun 2015

Jeep je predstavio novi Renegade 2015 model, čije su performanse u skladu sa novim tendecijama kompanije – dizajnirati manje SUV vozilo jer za njim postoji sve veća potražnja na svetskom tržištu. Jeep je plasirao Renegade 2015, koji iako je malo veći i teži od originalnog Wily Jeep modela iz perioda Drugog svetskog rata, ipak je najmanji Jeep model u poslednjih nekoliko decenija.

Jeep-Renegade-automobilizam-saobracaj-arena-sport-mobil-auto-kozarev-dzip-01

On je za čak 16 inča kraći od compact Cherokee SUV-a, što će svakako povećati njegovu na konkuretnost na tržištu, jer se Jeep Cherokee i Grand Cherokee sve više smatraju prevelikim vozilima.

Jeep će Renegade 2015 plasirati u Južnoj Americi, Evropi, Aziji i SAD-u. Novi model je je malo manji od Jeep crossover modela od pre 10-15 godina, a odlikuju ga sve performanse karakteristične za vozila ovog brenda – savremena tehnologija, visok nivo bezbednosti, kao i ekonomična potrošnja.

U skladu sa težnjom brenda da Renegade plasira na svetsko tržište, model će biti dostupan sa paletom od 16 različitih pogonskih sistema. Osnovni model biće sa motorom od 160 konjskih snaga i 1.4 l turbo motorom u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem. U ponudi će biti i vozilo sa jačim motorom od 180 konjskih snaga sa 2.4 l motorom i devetostepenim  automatskim menjačem, te će Renegade 2015 biti jedni model na tržištu sa devetostepenim menjačem u subcompact kategoriji.

Jeep-Renegade-automobilizam-saobracaj-arena-sport-mobil-auto-kozarev-dzip-02

Kupci će za model sa pogonom na sva 4 točka morati da izdvoje dodatnih 2000 dolara, ali će vozilo svakako moći da voze i u ekstremnim uslovima, po blatu, pesku, snegu i na strmom terenu, a zahvaljujući hill descent modu vožnja će biti bezbednija. Trailhawk model je verzija Renegade 2015 osmišljena za off-road vožnju. Zahvaljujući klirensu višem za jedan inč, drugačijem prednjem delu i specijalnim branicima, kao i Rock modu vozilo se može voziti i na strmom terenu. Iako se Regenade pokazao kao dobar model za off-road vožnju,  Jeep smatra da će se novi model prevashodno voziti kao gradsko vozilo.

Renegade je robustan  model sa velikom prednjom rešetkom, okruglim farovima, velikim blatobranima i branicima koji naglašavaju snagu vozila. Enterijer Renegade 2015 odlikuju udobna sedišta i veći konfor u odnosu na druge subcompact AWD modele usled veće širine novog vozila.

Jeep-Renegade-automobilizam-saobracaj-arena-sport-mobil-auto-kozarev-dzip-03

Platforma Renegade 2015 je verzija platforme Fiata 500L sa dodatnim ojačanjima karoserije, a njenih 70 % čini ojačani čelik u skladu sa najnovijim zahtevima o izdržljivosti karoserije vozila prilikom sudara. Bezbednosti vozila doprinose i sedam vazdušnih jastuka, koji predstavljaju standard kada je u pitanju pasivna bezbednost. Od savremene tehnologije koja doprinosi bezbednijoj vožnji tu su i kamere na retrovizorima, elektronski sistem za bezednost koji uključuje Forward Collision Warning Plus sa automatskim kočenjem, kao i monitoring mrtvih uglova.

ključne reči: , , , ,