Poslednja dva kamiona Renault Magnum napustila proizvodni pogon Bourg-en-Bresse

26 Nov 2014

Nekoliko dana nakon što je u Lionu predstavljen potpuno obnovljen proizvodni program, kompanija Renault Trucks spremna je da zatvori poglavlje Renault Magnum. U sredu, 26. juna, u fabrici Bourg-En-Bresse, prevozniku  Robertu Chabbert-u uručeni su ključevi poslednjeg kamiona marke Magnum, a društvo im je pravio i novi model Renault Trucks T.

Prvi AE modeli, od kojih će kasnije nastati Magnum, počeli su da silaze sa proizvodnih linija pre 23 godine. Pod kabine na ovom inovativnom vozilu bio je potpuno ravan, što je predstavljalo revolucionarni preokret u svetu drumskog prevoza.

dernier_magnum_transports_chabbert_1-1024x681

Pre nekoliko dana u Lionu, kompanija Renault Trucks predstavila je novu liniju vozila usklađenih sa Euro 6 standardom.  Proizvođač je posebno predstavio svoje novo vozilo za dugolinijski saobraćaj – Renault Trucks T. Veran karakteristikama preuzetim od Magnuma, ovaj model je od svog prethodnika nasledio koncept kabine “baziran” na tehničkoj platformi, tako da je, kao i kod Magnuma, u ponudi i verzija sa potpuno ravnim podom kabine.

U sredu, 26. juna, poslednja dva Magnuma napustila su proizvodni pogon Bourg-en-Bresse. Jedan kamion predat je prevozniku Robertu Chabbert-u iz Bourg-en-Bresse-a, dok će drugi biti uručen konzervatorijumu Fondacije Berliet i pridružiti se dugačkoj koloni vozila kao još jedan svedok istorije započete 1894.god.

dernier_magnum_transports_chabbert_2-1024x681

Karijera duga 23 godine

  • 1990.god. nastaje je revolucionarni koncept: model Renault AE sa ravnim podom i kabinom visine 1,87 m. Zahvaljujući jedinstvenim osobinama kabine, kao što su inovativan dizajn, prostranost bez premca, potpuna sloboda kretanja i udoban boravak, model Renault Magnum postao je najudobniji kamion na tržištu.
  • 1991.god. model Renault Magnum osvaja titulu “Kamion godine”.
  • 1997.god. vozačima je ponuđen još udobniji enterijer. 2005.god. i 2006.god., radi usaglašavanja sa standardom Euro 5, Renault Magnum dobija novu šasiju i nove uređaje.
  • 2008.god., model Renault Magnum dobija višu kabinu i dodatne smeštajne kapacitete.
  • 2011.god., kompanija Renault Trucks lansira seriju Magnum Legend ogranićenu na samo 99 numerisanih vozila crne i bele boje preuzete od prethodnog AE modela.

 

Kompanija Transports Chabbert

Osnovana 1969.god., kompanija Transport Chabbert obavlja razne vrste kombinovanog transporta i prevoz pomorskih kontejnera. Ova transportna kompanija je jedan od lidera u veoma konkurentnoj oblasti pomorskog kontejnerskog prevoza. Njihova flota, koju čine isključivo Renault Trucks vozila, sastoji se od 60 tegljača, i to 50 Magnum kamiona. Tokom 2013.god., kompanija Transport Chabbert naručila je 22 Magnum kamiona.

ključne reči: , ,