Pohvala Kia Vengi nakon supertestnih 100.000 km

21 Nov 2014

Jedna od najuglednijih automobilističkih revija na svetu, nemački Auto Bild je Kijinog monovolumena Vengu nakon zaključenog super testa i pređenih 100.000 kilometara označio  kao “san svakog kupca.”

Nakon dvogodišnjeg testiranja Venge sa 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom i EcoDynamics varijantom (start/stop sistem), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku prijatnu kabinu, visok položaj sedenja, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho delovanje motora u gradskoj vožnji.

kia-autobild-1024x675

Tokom testa Vengin motor nije zahtevao nikakvo dolivanje ulja između servisnih intervala, menjač je sasvim pouzdan i vozilo je nakon dve godine i pređenih 100.000 km još uvek koristilo prvobitne kočione pločice i diskove.

Rastavljanje Kia Venge i njenih brojnih delova uz pomoć stručnjaka DEKRA-e otkrilo je tek jedan nebitan kvar – napuknutu prednju maglenku čija zamena košta manje od 60 evra.

Među svih 97 vozila, koje su u Auto Bildu od 2000. testirali na 100.000-kilometrskom testu, Kia Venga je na “večitoj listi” zauzela drugo mesto, što je svrstava među najpouzdanije i zadovoljavajuće modele na tržištu.

U zaključku 6-stranog članka u Auto Bildu su o Vengi napisali: “Besprekorna Kia Venga radi li radi, sasvim pouzdano i bez primedbi. Praktična Kia dostiže rezultat snova i njen jednostavan pristup do najsavremenijih tehnologije postavlja je kao uzor svima – ono čega nema unutra, ne može se ni pokvariti.”

ključne reči: , ,