Početak Blancpain šampionata 2015. u Monci – Pobeda GRT Grasser Lambroghini tima

15 Apr 2015

Ubedljivi pobednici ovogodišnje trke u Monci na Blancpain šampionatu su vozači GRT Grasser Lamborghini tima Fabio Banini, Andrej Palmer i Džeroen Mul. Trku su izvezli besprekorno, završivši je sa 37 sekundi prednosti u odnosu na protivnike, uprkos intervenciji safety car-a pred kraj trke.

pobednici-grasser-tim-lamborghini-arena-sport-mobil-auto-01

Ferarijev Rinaldi tim pod brojem 333, kojeg su činili Norbert Siedler i Rinat Salikov, započeo je trku sa pol pozicije. Tim je tokom trke konstatno bio na nekom od prva tri mesta, a na kraju se plasirao na drugo mesto i osvojio Pro-Am Kup.

Trećeplasirani je bio belgijski Audi Klub Tim WRT. Iako je startovao sa petog, vozač Laurens Vatur se u poslednjih 30 minuta trke izborio za treće mesto. U Am Kupu pobedu su odneli vozači Farijevog Kessel tima Stefan Earle, Marko Zanuti i Lijam Talbot.

pobednici-grasser-tim-lamborghini-arena-sport-mobil-auto-02

Trka u Monci najavljuje najbolju sezonu Blancpain šampionata do sada

Od kada je osnovan Blancpain šampionat 2011. godine, prva trka u sezoni se vozi u Monci. Italijanski hram brzine na ovom takmičenju svake godine dočekuje nabolje GT serije na svetu. Rano proleće donosi start sezone Blancpain šampionata, a jedinstvena staza u Monci je idealno mesto za početak takmičenja. Svi učesnici šampionata, od vozača, preko mehaničara, inženjera i zvaničnika uvek iščekuju trku u Monci. Uvid u spisak učesnika ovogodišnjeg šampionata objašnjava zašto se od ove sezone puno očekuje.

pobednici-grasser-tim-lamborghini-arena-sport-mobil-auto-03

Ovogodišnje takmičenje u Monci se održalo tokom vikenda, od 11. do 12 aprila. Preko 24 vozila je ušlo u ovogodišnji Pro Kup. Poznata lica, iskusni mehaničari, već oprobane mašine, ali i uzbudljivi novi modeli učinili su početak Blancpain šampionata 2015. impresivnim. Na trci u Monci Audi armada je bila najupečatljivija, pogotovu od kada belgijski Audi klub tim WRT  čini pet R8 i dve nove verzije tog vozila, kojima su upravljali prošlogodišnji osvajači titula.

pobednici-grasser-tim-lamborghini-arena-sport-mobil-auto-04

Novi R8 nije bio jedini novitet na stazi. Podjednaku pažnju su privukli i novi Lambordžini Huracan GRT Grasser tima, kao i novi Meklaren 650s Attempto tima i Von Ryan tima.

Na takmičenju je učestvovalo 22 automobila u Prom-Am i 14 vozila u Am Kupu. S obzirom na to kakve su rezultate postigli timovi, trka u Monci je najavila početak najuzbudlijivije Blancpain takmičarske sezone do sada.