Otvoren 85. Salon automobila u Ženevi

07 Mar 2015

Najnovije, 85. izdanje Međunarodnog salona automobila u Ženevi zvanično je otvoreno u četvrtak 5. marta, a otvorila ga je Doris Lojtar, član saveta Švajcarske i bivša predsednica Švajcarske konfederacije. Nju su dočekali na Salonu automobila pod Kupolama Palexpoa predsednik manifestacije Moris Turetini i generalni direktor Andre Hefti.

salon-automobila-zeneva-mobil-auto-public-kozarev-mercedes-fiat-ford-01

Međunarodni salon automobila zvanično je otvoren na pres-konferenciji posle koje je Doris Lojtar krenula u obilazak izložbenih hala i imala priliku da se izbliza upozna novim neodoljivim modelima automobila.

salon-automobila-zeneva-mobil-auto-public-kozarev-mercedes-fiat-ford-02

Ženevska izložba automobila spada u pet najznačajnijih specijalizovanih sajamskih priredbi u svetu i ove godine obiluje, pre svega, širokom lepezom luksuznih sportskih automobila, ali i praktičnim malim SUV vozilima koji će biti prezentovani pred preko 700.000 posetilaca iz 80 različitih zemalja tokom 11 dana koliko će sajam trajati.

salon-automobila-zeneva-mobil-auto-public-kozarev-mercedes-fiat-ford-03

Kada se sve sabere, preko 900 vozila izloženo je na štandovima ženevskog salona, a predstavljaju više od 30 najznačajnijih svetskih proizvođača.

Tokom prva dva, tzv.“novinarska dana“ proizvođači su iskoristili priliku da prikažu ne samo dizajn svojih novih modela već i njihov razvoj u drugim segmentima auto industrije.

salon-automobila-zeneva-mobil-auto-public-kozarev-mercedes-fiat-ford-04

U okviru specijalne izložbe koju je postavio TAG Hojer, čuveni proizvođač satova i mernih instrimenata za sportske priredbe predstavili su se i organizatori takmičarske serije Formula E u kojoj će učestvovati isključivo električni automobili, a održavaće se u gradovima širom sveta pod budnim okom vrhunske automobilske sportske vlasti FIA.

Međunarodni salon automobila u Ženevi održava se do nedelje, 15. marta.