Opel ADAM osvojio nagradu za najbolje dizajniranu unutrašnjost godine

21 Nov 2014

Opel ADAM osvojio je na sajmu Automotive Interiors EXPO 2013 u Stuttgartu nagradu za najbolje dizajniranu unutrašnjost među serijskim automobilima. Urbana ikona osvojila je ovu prestižnu titulu u vrlo jakoj konkurenciji Alfe 4C, Jaguara F-Type, Renaulta Clio i novog Range Rovera.
Ta se nagrada dodeljuje u sklopu sajma namenjenog izlaganju koncepata, materijala, tekstila i komponenti od kojih se izrađuje unutrašnja oprema. Međunarodni žiri sastavljen od priznatih autonovinara iz celog sveta dodeljuje nagrade u sedam kategorija.

Elizabeth Wetzel, direktor ADAM-ovog unutrašnjeg dizajna, posebno je zadovoljna ovom pobedom: “Individualizacija unutrašnjosti jedna je od brojnih ADAM-ovih prednosti. Naš najmanji lifestyle-model nudi čak 82 000 različitih kombinacija unutrašnjeg uređenja. Nagrada EXPO fantastično je priznanje celom Opelovom dizajnerskom timu.”
Stručni žiri je bio istog mišljenja, pa je nominirao Elizabeth Wetzel u kategoriji unutrašnjeg dizajnera godine (Interior Designer of the Year), koja predstavlja vrlo cenjeno priznanje u ovoj industriji.

Nagrada za dizajn je još jedno, i to vrlo zapaženo priznanje za ADAM. Od početka prodaje ADAM je osvojio već pet nagrada na takmičenju inovacija “Plus X Award”, kao i cenjenu nagradu za dizajn “Red dot”.

opel-adam-02

ključne reči: , ,