Novi Dunlopov pneumatik – Sport Maxx RT2

04 Apr 2016

Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 razvijen je na osnovu bogatog Dunlopovog iskustva u endurans trkama i u skladu sa filozofijom “Forever Forward” koja promoviše uzbudljiva događanja u vožnji, a odlikuju ga izvanredno prianjanje i odlična vodljivost. Ovaj pneumatik na trkačkoj stazi postiže kraće vreme po krugu nego njegov prethodnik, model Sport Maxx RT koji je dobio brojne nagrade.

Dunlop SportMaxx RT 2

Nezavisni uporedni testovi koje je sproveo TÜV Süd, pokazali su da predstavljeni pneumatik beleži izuzetne rezultate na području prianjanja i preciznog upravljanja, kao i da se odlično ponaša u situacijama koje zahtevaju vrhunske performanse. Na mokroj trkačkoj stazi ovaj pneumatik zabeležio je za 1,3% kraće vreme po krugu i pokazao za 4,1% bolju vodljivost na suvoj podlozi u poređenju sa prosekom četiri glavna konkurentna pneumatika2.

SportMaxx RT 2_3-4_HR.jpg

Sport Maxx RT2 ostvario je odlične rezultate i na testovima koja je sprovela DEKRA, kada se pokazalo da u poređenju sa prosekom glavnih konkurentnih pneumatika, ima čak za 34% manje habanje na najviše opterećenoj osovini.

Izvanredne karakteristike novog pneumatika je već uočio proizvođač trkačkih automobila Radical i izabrao ga kao standardnu opremu modela 2016 RXC Turbo koji se smatra jednim od najekstremnijih automobila na putu.

Novi letnji Dunlopov pneumatik

Glavne tehničke karakteristike pneumatika:

  • Smeša gazećeg sloja sa smolom za prianjanje, baziranoj na smoli kaučukovca, omogućava optimalno prianjanje na mokrim i suvim putevima.
  • Veliki rameni blokovi omogućavaju bolje prianjanje u krivinama u poređenju sa prethodnikom.
  • Blokovi za efikasno kočenje omogućavaju kraći zaustavni put u odnosu na prethodnika, što se naročito ispoljava pri velikim brzinama.
  • Pojas korda u karkasi sa izuzetnom čvrstoćom na istezanje obezbeđuje bolji osećaj za put i veću preciznost pri upravljanju u poređenju sa prethodnikom.

Raspon dimenzija pneumatika Dunlop Sport Maxx RT2 kreće se od 17 do 21 inča, od čega je 80% na raspolaganju u ponudi od marta 2016.