Nissan otkriva speifikacije za izdržljiviji, pametniji i efikasniji Navara pick-up

18 Jul 2019

Nissan je pre nekoliko dana  objavio više informacija o poboljšanjima Nissan Navara pick-upa koji je sada u prodaji širom Evrope. Niz nadograđenih tehnologija obezbeđuju da je Navara na vrhu klase u pick-up sektoru i sa vodećom u industriji panevropskom garancijom od 5 godina / 160,000km kao standard.

This image has an empty alt attribute; its file name is Nissan-Navara-Double-Cab_Blue_Iceland_Static-2-1200x800-1024x683.jpg

Preduzetnici i porodice biće sigurniji zahvaljujući efikasnim poboljšanjima Navare, a vožnja će biti glatkija sa Navarinim potpuno novim šestostepenim ručnim menjačem. Unapređeno vešanje poboljšava vožnju, rukovanje i udobnost vozila, a prednje i zadnje disk kočnice sada se primenjuju kao standard za optimalno usporavanje. Prerađeno vešanje omogućava da Navara sada ima veću nosivost, a zahvaljujući tehnologiji Intelligent Trailer Sway Assist, vuča nikada nije bila toliko pouzdana.

Efikasniji motor ima ekonomičnu potrošnju od 6.9 litara na 100 km i emisije koje sada počinju od 182 g CO2 po km. Kao vrhunski svestrani radni alat, twin-turbo motor Navare dolazi sa izborom od dva izlaza snage nudeći respektivnih 163 KS / 120 kW i 190 KS / 140 kW. Ulazni nivo motora donosi za 22 Nm povećan obrtni momenta koji iznosi 425 Nm, zahvaljujući promeni sa jednog na dva turbopunjača.

This image has an empty alt attribute; its file name is Nissan-Navara-Double-Cab_Blue_Iceland_Interior-2-1200x800-1024x683.jpg

Navara takođe donosi dodatnu aplikaciju NissanConnect Services sa telematskom kontrolnom jedinicom i ugrađenim 4G uređajem koji omogućava razmenu podataka bez posebne telefonske veze. Ugrađene TomTom mape kombinovane sa over-the-air ažuriranjem obezbeđuju precizno mapiranje u stvarnom vremenu, uz informacije o saobraćaju uživo, 3D mape, informacije o vremenu i Google Satellite i Street View. Aplikacija takođe uključuje daljinsko upravljanje i kontrolu svetala kao i daljinski lokator vozila za vrhunsko putovanje bez stresa. Novi sistem je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto, pružajući besprekornu povezanost koju očekuju današnji potrošači.

This image has an empty alt attribute; its file name is Nissan-Navara-Double-Cab_Blue_Iceland_Dynamic_Front-1-800x1200-683x1024.jpg

Nissan je prvi proizvođač koji je doneo vešanje sa 5 spona na tržište pick-upova nosivosti od 1 tone na Navara Double Cab lansiranoj 2015. godini, a sada je ono primenjeno na King Cab i predstavlja prvu primena u svetu za ovu vrstu pick-upova.