Nemačka za mlade: Kreativna, višestrana i sa mnogo zabave

26 Nov 2014

Bilo da dolazite sa prijateljima, sa svojim razredom ili sportskim društvom, Nemačka vas očekuje sa mnogo super gradova i fascinantnih predela. Bilo da se radi o šopingu, kulturi, noćnom životu ili aktivnom odmoru: Nemačka za Vas ima fascinantne ponude za prave doživljaje!

Čak i za mlade ljude putovanje u Nemačku je jednostavno, sigurno i povoljno i postoje veoma atraktivne ponude. Gusta mreža puteva i izvrsno umrežen sistem železničkog i autobuskog prevoza čine da Nemačku otkrivate na brz i udoban način.

Takođe i ponuda prenoćišta je na najbolji način prilagođena potrebama mladih. Na primer, hosteli u okviru Nemačkog ferijalnog saveza. Oni ne nude samo krevete, već i programe iz oblasti kulture, sporta ili istraživanje prirode. Po niskoj ceni, no ipak u centru dešavanja su i hosteli A&O. Ko želi da ostvari vezu sa prirodom, može uzeti svoj šator i izabrati neko od prvoklasnih mesta za kampovanje. Predloge za organizovanje putovanja ima Savezni forum za dečija i omladinska putovanja. Preko njega se mogu pronaći samo ponuđači koji ispunjavaju stroge kriterijume udruženja: Da vi uživate – a i da vaši roditelji mogu da mirno spavaju.

Picture2

Kada je pitanje smeštaje rešeno, možemo dalje: Živahni mega-gradovi čekaju da ih otkrijete: Moda u Dizeldorfu, muzika u Berlinu, umetnost u Hamburgu, noćni život u Minhenu i više od toga. Projekat „Creative Germany“ povezuje moderne, inovativne ideje i akcije koje su u vezi sa temama kao što su dizajn, moda, arhitektura, umetnost i događaji. Tipično nemačka je i mlada muzička scena: Od roka i popa preko elektro-saunda i hiphopa sve do klasike, i za svačiji ukus ima ponešto. Vrhunci u festivalskom kalendaru su na primer kultni “Rock am Ring” ili “Nature One”, najveći festival elektronske muzike u Nemačkoj. Ko i sam želi da bude aktivan, može birati između zabavnih i popularnih sportova na suvom, u vodi i u vazduhu. Ljubitelji zabavnih programa i avantura pronalaze ih u nemačkim zabavnim parkovima.

Picture3

Ni sporazumevanje ne predstavlja problem: Svugde u Nemačkoj govori se, u najmanju ruku, engleski, a mnoge turističke ponude objašnjene su na stranim jezicima. Ko i pored toga želi da se bliže pozabavi nemačkim jezikom, u skoro svakom gradu može naći renomirane škole jezika. Mnogi univerziteti i visoke strukovne škole nude gotovo svake godine višenedeljne letnje kurseve: na njima učesnici ne samo što uče jezik, već i upoznaju kulturu Nemačke.

Još intenzivniji kontakt ostvarićete, ako odmah ostanete čitavu godinu: dobra prilika za to su au-pair boravci. Ko voli decu i želi da usavrši znanje nemačkog jezika, treba da iskoristi priliku.