Na kartodromu “Ada Huja” održano takmičenje “Nagrada Beograda 2015”

09 Maj 2015

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto-moto saveza Srbije i grada Beograda, u nedelju 03. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije u automobilizmu na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2015”. Mladi vozači-učesnici, starosti od 6 do 15 godina su se na stazi dugoj 805m nadmetali za bodove i nagrade u Šampionatu, u sedam klasa, a u klasi VIII  nastupili su i stariji.

ada-huja-karting-nagrada-beograda-mobil-auto-arena-sport-mobil-public-kozarev-01

Predsednik AMSS izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, kako organizatora tako i takmičara i pred brojnom publikom istakao da je Auto moto savez Srbije u protekloj godini posebno pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje. Sa ponosom, Mirko Butulija naglasio je da su se Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), okrenuli starim korenima i postali deo sportskog komiteta AMSS.

ada-huja-karting-nagrada-beograda-mobil-auto-arena-sport-mobil-public-kozarev-02

“Karting jeste prvi ozbiljni dodir sa auto-moto sportom, gde se u startu pokaže da li neko ima talenta ili ne. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu omogućimo mnogo bolje uslove, kako bi svi naši takmičari koji imaju nesporan talenat, volju i želju mogli u novoj takmičarskoj sezoni ostvare još bolje rezultate. Posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih vozača u nastojanju da se domaći automobilizam dodatno unapredi i afirmiše”, rekao je Mirko Butulija.

Šampionat Srbije u automobilizmu nastavlja se već 09. maja, brdskom trkom u Kuršumliji.

ključne reči: , , ,