Milovan Vesnić na pol poziciji u Mađarskoj

25 Apr 2015

Prvi takmičarski dan na Hungaroringu prošao je više nego dobro za vozače EKO Racing Team-a. Ubedljivo najbolje vreme sa gotovo dve sekunde prednosti ispred najbližeg konkurenta osvojio je Milovan Vesnić za volanom Vauxall Vectre STW dok je drugi član tima Rudolf Pešović u svom BMW-u stigao do pozicije broj tri zaokruživši tako odličan rezultat cele ekipe.

milovan-vesnic-auto-moto-01

Trening je taktički odrađen odlično. Prvih petnaestak minuta vozači su isprobavali svoje i limite autmobil da bi nakon odlaska u boks i promene pneumatika pokazali svoj pun potencijal i već na samom startu se nametnuli kao najveći favotiti takmičenja ali i kompletnog šampionata centralne Evrope.

milovan-vesnic-auto-moto-02

„EKO Racing team je napravio izvarendan rezultat na prvim kvalifikacijama i uz malo sreće i sutrašnja trka će proći u ovakvom stilu. Automobili i ekipa su funkcionisali fantastično nadam se da će tako biti i sutra na prvoj trci. Na Rudiju i meni je sada samo da završimo započeto.“ – izjavio je Vesnić nakon kvalifikacionih vožnji.

milovan-vesnic-auto-moto-03

„Iskren da budem iznenadio sam pomalo i sebe ali i tim. Danas sam prvi put vozio na novim Dunlop pneumaticima što je kao rezultat donelo odlično treće vreme. Nadam se sutra da završimo trku i uzmemo prve bodove.“ – kratak je bio Pešović