Michelin otvorio novu fabriku guma u Srbiji

08 Dec 2014

Michelin Grupa i njena kompanija u Srbiji – Tigar Tyres otvorili su danas novu fabriku u Pirotu. Michelin Grupa investirala je 215 milliona evra za proširenje proizvodnih kapaciteta u svojoj fabrici budžet guma, otvorivši tako 500 novih radnih mesta u regionu.

Kompanija je danas zvanično proslavila otvaranje svog novog pogona pneumatika u prisustvu predsednika Michelin Grupe gospodina Jean-Dominique Senard-a i Predsednika Srbije, gospodina Tomislava Nikolića, zajedno sa zaposlenima u kompaniji Tigar Tyres i brojnim spoljnim partnerima koji su doprineli uspehu projekta.

Nova fabrika je opremljena najsavremenijom tehnologijom koja omogućava godišnji proizvodni kapacitet od dvanaest miliona guma do kraja 2016. godine. Memorandum o razumevanju između Michelin-ove kompanije Tigar Tyres, predstavnika Vlade Republike Srbije i grada Pirota potpisan je u aprilu 2012. godine, a prva guma je proizvedena u septembru 2014. godine.

Kao što je u svom govoru istakao gospodin Jean-Dominique Senard, predsednik Michelin Grupe,  “Izuzetni talenat našeg tima u Pirotu i aktivna podrška Vlade Republike Srbije omogućili su uspešan završetak ovog projekta.

Jean-Dominique-Senard-i-Predsednik-Republike-Srbije-Tomislav-Nikolic-1024x681

Fabrika u Pirotu će u još većoj meri podržati naše razvojne ambicije u proizvodnji putničkih budžet guma koji beleži rast u Evropi, Rusiji, Africi i Bliskom Istoku. Zadovoljstvo mi je što će ovaj projekat otvoriti radna mesta i doprineti ekonomskim aktivnostima u Srbiji, naročito u njenom jugoistočnom regionu.”

Proizvodnja će biti zasnovana isključivo na budžet gumama koje će se prodavati pod različitim brendovima kao što su Tigar, Kormoran i Riken. Proizvodi nove industrijske jedinice će snabdevati evropsko tržište, tržište Rusije i ZND-a, kao i Afriku i Bliski istok.

“Posvećenost i naporni rad svih naših timova može da se oseti u svakom delu ove zgrade. Verovali smo u projekat, ova nova fabrika je postala stvarnost i ima značajan uticaj na zajednicu”- izjavio je gospodin Gary M. Scheide, direktor fabrike u Pirotu.

Gary-M.-Scheide-Direktor-fabrike-u-Pirotu-1024x681