Metlice brisača uz popust, besplatna tečnost za vetrobran

02 Dec 2014

Vlasnicima Volvoa S40/V50/C30, S60/V70, S80, XC60, XC70 i XC90, Grand Motors, uvoznik i serviser Volvo automobila, nudi mogućnost da uoči zimske sezone nabave originalne metlice brisača za prednja i zadnja vetrobranska stakla uz 20 odsto popusta.

Uz kupljeni set metlica za prednje ili jednu metlicu za zadnje staklo, kupac dobija na poklon litar originalne Volvo tečnosti za pranje stakla koja se naliva u zimskim mesecima.

Volvo podseća da su metlice brisača jedan od vitalnih „potrošnih“ rezervnih delova, veoma važan za bezbednu vožnju. Po statistikama na koje se poziva poznati švedski proizvođač automobila, u oko 20 odsto svih saobraćajnih nesreća uzrok je slaba vidljivost, pa je jasno da brisače vetrobrane treba posmatrati kao sigurnosnu komponentu. Otuda Volvo preporučuje da se metlice brisača provere dva puta godišnje i, ako ima potrebe, promene čim se uoče oštećenja na gumi.

Ovo važi čak i ako brisači nisu intezivnije korišćeni, jer starenje gume utiče na performanse brisanja. Kako guma stari, brisanje postaje teže, što dovodi do pogoršanja performansi brisanja. Linije vode na vetrobranskom staklu, vibracije, buka, neobrisane površine, ukratko nemogućnost da se ukloni prljavština može opasno da ugrozi bezbednost u vožnji. Zagrevanje gume, koje nastaje zbog korišćenja brisača kada je staklo suvo, zaleđeno ili jako zaprljano, kao i izloženost UV zračenju sunca neki su od glavnih uzročnika zbog kojih strada guma na metlicama brisača.

Volvo_Washer-wiper

Originale Volvo metlice brisača su napravljene od gume visokog kvaliteta. Odlikuju ih izdržljivost i dobre performanse brisanja po hladnom i toplom vremenu, a konstruisane su tako da imaju optimizovanu distribuciju pritiska na staklo, pa ih Volvo preporučuje kao najbolje rešenje za dobru vidljivost.

ključne reči: , ,