Land Rover započeo proslavu u čast Defendera na mestu gde je sve počelo

11 Jan 2015

Land Rover se vratio na mesto odakle je sve krenulo kako bi započeo jednogodišnju  proslavu u čast ikone brenda, modela Defender. Jedinstvena, jedan kilometar dugačka skica u pesku na plaži Red Wharf Bay u mestu Anglesi u Velikoj Britaniji označava lansiranje tri modela iz ekskluzivne ograničene serije i početak uzbudljivog novog poglavlja u istoriji modela Defender.

land-rover-defender-proslava-engleska-velika-britanija-mobil-auto-public-01

Da bi dodatno obeležili ovaj događaj, Land Rover je poslao 6 Defendera da nacrtaju konture Land Rovera u mestu, gde je originalna skica prvog vozila nacrtana od strane Morisa Wilksa 1947. u pesku, prema ideji njegovog brata Spensera koji je u to vreme bio direktor Rovera.

land-rover-defender-proslava-engleska-velika-britanija-mobil-auto-public-02

Autobiography edicija je u suštini crni Defender sa svim dodacima i opremom, uz 2.2 motor turbo dizel koji je dobio pojačanje sa 122ks na 150ks. Cena će mu biti preko 60 000 funti u Britaniji.

Adventure edicija dolazi sa svim off road opcijama kao što su druge gume, dodatna ojačanja… Cena će mu biti nešto niža, oko 45 000 funti.

land-rover-defender-proslava-engleska-velika-britanija-mobil-auto-public-03

Ultimativni model za oproštaj od Defendera je Heritage edicija. Obojen je Grasmere Zelenom bojom, a u kontrastu je beli krov koji podseća na prvi Land Rover iz 1948. godine, do najsitnijeg detalja. Sa dvoje vrata i tvrdim krovom podseća na najbolje dane ovog modela. I najjeftiniji je od ova tri modela, sa cenom od oko 27 000 funti.