Kompanija Volvo Trucks obnovila je celu seriju modela za osam meseci

28 Nov 2014

Od septembra 2012. godine Volvo Trucks je uveo pet novih modela kamiona. Sve je počelo prošle godine spektakularnom promocijom novog Volva FH, a ove godine nastavili su sa uvođenjem novih modela Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE i Volvo FL. Svi novi modeli obuhvataju inovacije i karakteristike koje olakšavaju posao vozača i čine ga efikasnijim.

“Ovo je bio jedan od najintenzivnijih i najuzbudljivijih perioda u našoj istoriji. Uz najmoderniju i tehnički najsavršeniju liniju kompanije Volvo koja je ikad proizvedena, sada imamo i izuzetnu mogućnost da pomognemo klijentima u svim segmentima da poboljšaju produktivnost i profitabilnost”, kaže Claes Nilsson, Predsednik kompanije Volvo Trucks.

01_Volvo-Truck-range

Vizuelne veze sa porodicom Volvo sada su jače nego ikada između najsnažnijih kamiona, Volvo FH16, i njegove mlađe braće. Klasični metalni znak Volvo na svim modelima je podignut na novi položaj, ispod prednjeg stakla. Nova prednja svetla svojim efikasnim dnevnim svetlima takođe naglašavaju jedinstven izgled.

Prva polovina septembra u Volvo Trucks bila je rezervisana za novinarske prezentacije i test vožnje nove generacije kamiona pa se u Geteborg, grad Volvoa, slila prava sedma sila predstavnika specijalizovanih auto medija iz čitave Evrope, ali i Australije, Brazila, Severne Afrike i Bliskog istoka. Među novinarima iz 34 zemlje sveta našla se i grupa  iz Srbije, a među njima i ekipa tv emisije Mobil Auto i veb-portala www.mobilpublic.com i www.mobilauto.rs.

20130906_110804-1024x576

Utiske i opservacije sa test vožnji novih Volvo kamiona i intervjue sa stručnim ljudima iz Volvo Trucks koji su do tančina upoznali predstavnike medija sa najvažnijim karakteristikama nove Volvo generacije imaćete prilike da pročitate na našem portalu i, naravno, u popularnoj tv emisiji Mobil Auto koja se emituje na TV Studio B i jednom broju regionalnih i lokalnih tv stanica širom Srbije.

Poboljšano radno okruženje za vozača

Svi novi modeli kamiona Volvo nude mnoge prednosti za vozače. Sve kabine obnovljene su ili nadograđene iznutra, vodeći računa o stvaranju efikasnog, ergonomskog, udobnog i bezbednog radnog mesta.

Radni uslovi vozača kamiona uvek su u fokusu tokom razvoja novog kamiona. Revolucionarni Volvo dinamički upravljački sistem sjajan je primer kako može da se vozi bez puno napora, a nzavisno prednje ogibljenje, prvo na svetu primenjeno na teškim kamionima, poboljšava udobnost i stabilnost”, kaže Claes Nilsson.

Photo by Lars Ardarve

Smanjivanje transportnih troškova

Volvo Trucks je takođe uveo novu, inovativnu tehnologiju i nove usluge namenjene smanjivanju transportnih troškova kupca. Na primer, mogućnost korišćenja telematike za praćenje mnogih komponenti znači da su Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE i Volvo FL sada dostupni sa poboljšanim Volvo zlatnim ugovorom i obezbeđuju maksimalnu mobilnost i rad.

Među uslugama za uštedu goriva koje su dostupne vozačima Volva su program Dynafleet Fuel & Environment (gorivo i okolina), usluga Savet o gorivu i kurs efikasne vožnje. Osim toga, visoko cenjeni menjač I-Shift, koji može da se prilagodi mnogim specifičnim aplikacijama i pomaže u smanjenju potrošnje goriva, sada je dostupan ne samo na modelima Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, već i na modelu Volvo FE.

Jedna od najznačajnijih novih komponenti namenjenih uštedi goriva je softver I-See koji može da se uporedi sa autopilotom koji se brine o izboru brzina, ubrzanju i motornoj kočnici na nagibima na najefikasniji mogući način. Kada kamion opremljen najnovijom verzijom softvera I-See prvi put krene na vožnju brdovitim terenom, informacije o lokalnoj topografiji bežično se prenose na server Volvo Trucks. Kada drugi kamion sa softverom I-See krene istim putem, sistem automatski prima topografske informacije sa servera i brine se o prebacivanju brzina, ubrzanju i kočenju i tako obezbeđuje efikasniju potrošnju goriva već pri prvoj vožnji tom rutom. Uštede goriva na zadacima na dugim relacijama mogu da iznose do 5%.

“Svi naši kamioni imaju iste prednosti, odnosno pružaju vozaču izvrsna vozna svojstva, dok prevoznik istovremeno može da iskoristi prednosti maksimalne mobilnosti i minimalnih troškova za gorivo”, zaključuje Claes Nilsson.

ključne reči: , ,