Izložba luksuznog dizajna Mercedes-Benz Style u Porto Montenegru

26 Nov 2014

Porto Montenegro, 28. jul 2013 – Ovog vikenda Mercedes-Benz Style otvorio je Mercedes-Benz Style izložbeni paviljon ekskluzivnom gala večerom u luksuznoj marini Porto Montenegro. Paviljon će biti postavljen do 11 avgusta 2013. i u njemu će po prvi put biti prikazane sve vrste proizvoda dizajniranih od strane ovog brenda kao što su nameštaj, proizvodi od kože i prtljag, naočare za sunce, Eurocopter EC145 Mercedes-Benz Style kao i studija dizajna nove luksuzne jahte „Morska srebrna strela”.

Konačna verzija ovog 14 metara dugog „Gran Turismo” modela biće predstavljena na velikoj izložbi jahti u Monaku krajem septembra 2013. To će ujedno biti i mesto gde će moći da se naruče prvi primerci. Luksuznoj jahti, koju je izgradila Silver Arow Marine (SAM), matična luka biće Porto Montenegro.

mb-style-in-porto-montenegro-16-1024x682

Pored klasičnog dizajna automobila, od 2010. godine Mercedes-Benz dizajneri u saradnji sa odabranim partnerima izrađuju i dizajn za druge vrste proizvoda, a brend nosi naziv Mercedes-Benz Style. Cilj je da se prenese i izrazi nepogrešivi i progresivni Mercedes-Benz dizajn kao i  visok standard luksuza i estetike na druge sfere života. Svi proizvodi dizajnirani od strane Mercedes-Benz Style-a ističu se dinamičnim i avangardnim dizajnom koji je zaštitni znak brenda, beskompromisnog kvaliteta i izbora najfinijih materijala obrađenih do savršenstva. U svom portfoliju Mercedes-Benz Style-a poseduje proizvode koji obuhvataju oblasti mobilnosti, sporta, enterijera i lifestyle-a. Paralelno sa otvaranjem izložbe u Porto Montenegru luksuzni brend će pokrenuti i svoj sajt na internet stranici www.mercedes-benz-style.de.

Motorna jahta duga 14 metara

Mercedes-Benz Style i Silver Arrow Marine će od 25. do 28. septembra predstaviti prvu motornu jahtu “Srebrna strela” na izložbi jahti u Monaku. Model “Gran Turismo” kombinuje tipičan dizajn Mercedes-Benz putničkih vozila sa inovacijama koje su do skoro bile nepoznate u industriji brodogradnje. Mercedes-Benz dizajneri automobila su razvili inovativni stil i raspored kabina na jahti, formirali su spoljašnji i unutrašnji izgled i izabrali odgovarajuće materijale i kombinacije boja. Sa dužinom od 14 metara, nova jahta je dizajnirana kao crossover. Koncept impresionra inovacijama i inteligentno iskorišćenim prostorom. Jahta je pogodna za dnevne izlete ali takođe poseduje i prostorije za spavanje i odmor.

mb-style-in-porto-montenegro-34-1024x756

Luksuzni helicopter iz Eurocopter-a

Prvi proizvod -a koji je u 2011. izašao na tržište bio je Eurocopter-ov EC145 Mercedes-Benz Style helikopter. Enterijer, koji se odlikuje izuzetnom prilagodljivošću i kvalitetom materijala, osmislili su dizajneri iz Mercedes-Benz-a. Sva sedišta su postavljena na pokretne šine i mogu se veoma brzo prilagoditi različitim aranžmanima, za 4 do 8 osoba, ili se mogu u potpunosti ukoliniti kako bi se napravio prostor za prtljag. EC 145 Mercedes-Benz Style luksuzna klasa posebno je napravljena za poslovna i privatna putovanja. Prvi primerci ovog luksuznog helikoptera već su isporučeni kupcima.

mb-style-in-porto-montenegro-25-1024x681

Ekskluzivna kolekcija nameštaja

Celokupna prošlogodišnja kolekcija nameštaja bila je napravljena u saradnji sa Formitalia Luxury Group, jednim od vodećih italijanskih proizvođača dizajniranog nameštaja.  Nameštaj impresionira izgledom koji predstavlja međuigru dramatičnih proporcija, stvarajući osećaj izuzetne lakoće i harmonije. Stiče se utisak kao da pojedini primerci lebde u prostoru. Formitalia ovaj nameštaj proizvodi i prodaje širom sveta u ekskluzivnim salonima, prodavnicama nameštaja i preduzećima koja se bave dizajnom enterijera.

mb-style-in-porto-montenegro-7-683x1024

Jedinstveni dizajn: Mercedes-Benz Style Eyewear kolekcija

U januaru 2013. godine Mercedes-Benz Style Eyewear kolekcija proleće/leto 2013, proslavila je svoju premijeru u prodaji. Modeli su razvijeni i dizajnirani od strane renomiranog proizvođača naočara Rodenstock a u saradnji sa dizajnerima iz Mercedes-Benza-a. Mercedes-Benz i Rodenstock imaju zajedničku tradiciju proizvodnje znanja i kvaliteta na najvišem nivou.

mb-style-in-porto-montenegro-20-1024x681

Mercedes-Benz Style kolekcija kože i prtljaga

Privremena izložba koja će biti postavljena u paviljonu, ponudiće po prvi put ekskluzivni pregled Mercedes-Benz Style kolekciju kože i nameštaja koje će biti lansirana u septembru. Kolekcija će se postepeno uvećavati.

mb-style-in-porto-montenegro-19-1024x682

Dizajneri iz Mercedes-Benz-a su kreirali kolekciju prtljaga u saradnji sa TWC-L’Amy Group, jednim od vodećih francuskih proizvođača nakita, proizvoda od kože i dodatne opreme. Poseban akcenat je stavljen na zadovoljenje potreba poslovnih putnika.