Internacionalna TCR serija predstavila kalendar za 2016. godinu

07 Dec 2015

Novi takmičarski kalendar za 2016. godinu koji su predstavili organizatori novog međunarodnog automobilskog takmičenja pod nazivom TCR imaće sličan raspored kao i u prvoj sezoni, ali sa nekim značajnim izmenama što se tiče mesta održavanja.

Start Race1_5

TCR serija će i u narednoj sezoni biti prateće takmičenje na tri trke Formule 1: „Trenutno pregovaramo sa menadžmentom Formule jedan, a naša želja je da budemo deo organizacije F1 gran-prija u Bahreinu, Singapuru i Maleziji. Tako bi zvanični početak sezone TCR-a bio u Bahreinu 3.aprila“ – objašnjava promoter Marčelo Loti.

Ostalih šest trka održaće se u Evropi, na pistama u Estorilu (24.aprila zajedno sa GT Open i TCR Portugalije), Spa Frankošamp (8.maja zajedno sa Šampionatom sveta u izdržljivosti), Monci (22.maja sa TCR Italije), Salcburgringu (5.juna), Ošerslebenu (19.juna sa TCR Nemačke) i Sočiju (3.jula).

Start Race1_6

TCR međunarodna serija se posle toga seli na Daleki istok gde će se održati završni deo sezone zajedno sa dva gran-prija Formule 1 u Singapuru i Sepangu, zatim u Kini, zajedno sa Šampionatom Kine u turing automobilima, Tajlandu i trkom Giuia Race u Makau 20. novembra.

Ovogodišnja sezona TCR međunarodne serije završena je pre dve nedelje u Makau uz rezultate koji su prevazišli početna očekivanja što jasno pokazuju činjenice.

Na 11 trka uvodne sezone TCR-a učestvovalo je 68 vozača 22 nacionalnosti na vozilima sedam različitih brendova – Audi, Ford, Honda, Opel, Seat, Subaru i Folksvagen.

 

ključne reči: , , , ,