Goodyear predstavio novi letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3

01 Apr 2016

Najnoviji Goodyearov letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 izvanrednih karakteristika, koje omogućavaju bolju kontrolu nad vozilom i veći užitak u vožnji, predstavljen je na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila.

Pneumatik vrhunskih performanski Eagle F1 Asymmetric 3

Rezultati nezavisnog testa TÜV Süd pokazali su da je ovaj pneumatik ubedljivi pobednik pri kočenju kako na suvim, tako i na mokrim putevima. U poređenju sa prosekom performansi tri konkurentna pneumatika, zaustavni put na suvoj površini je kraći za 1,3, a na mokroj podlozi čak za 2,6 metara. Takođe, Goodyearov pneumatik na mokrim putevima ima bolju vodljivost za 4%.¹ Kraći zaustavni put omogućava nova tehnologija aktivnog kočenja (Active Braking Technology) koja obezbeđuje povećanu površinu naleganja i bolje prianjanje pri kočenju.

Važan doprinos vrhunskim performansama novog pneumatika pružaju i nova smeša za bolje prianjanje i lepljiva smola koji pneumatiku obezbeđuju čvrsto prianjanje. Zahvaljujući novoj tehnologiji Reinforced Construction, ovaj pneumatik je jači i lakši, što poboljšava njegovu vodljivost i performanse u krivini, smanjuje habanje i povećava stepen iskorišćenja goriva. Rezultati TÜV Süd testa takođe su pokazali da je otpor kotrljanja pneumatika manji za 10,9% od proseka tri testirana konkurentna pneumatika.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 omogucava cak 11.500 vise predjenih kilometara

U poređenju sa drugim vrhunskim pneumaticima na tržištu, Eagle F1 Asymmetric 3 odlikuju i odlične karakteristike u pogledu habanja. Test nezavisne organizacije DEKRA je pokazao da Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 omogućava čak 11.500 više pređenih kilometara, odnosno 31% manje habanje u poređenju sa prosekom tri glavna konkurentna pneumatika.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 dopunjava uspešnu seriju Eagle pneumatika namenjenu vrhunskim vozilima koji su brojnim pobedama na različitim testovima dokazali svoj prvoklasni kvalitet.

Novi pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 na raspolaganju je u 41 dimenziji, od 17 do 20 inča, a od marta 2016. u ponudu će biti uključena i većina ostalih dimenzija.