Ford Fiesta proglašena ženskim automobilom godine u svetu za 2013.

26 Nov 2014

KELN, Nemačka, 22. jul 2013.– Nova Ford Fiesta sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom je osvojila titulu ženski automobil godine u svetu za 2013. (Women’s World Car of the Year) nakon što su članice žirija pohvalile njen “vrhunski izgled i osećaj” i nisku potrošnju goriva, stavljajući je tako ispred finalista u užem izboru, koji je uključivao Audi Allroad, Range Rover i Porsche Boxster S.

Nova Fiesta je takođe proglašena i ženskim ekonomičnim automobilom godine u svetu za 2013 (2013 Women’s World Car of the Year Economy Car) od strane panela sastavljenog od 18 žena automobilskih pisaca koji je o nagradi sudio na osnovu faktora koji uključuju bezbednost, vrednost za uloženi novac, estetski izgled, prostor za prtljag i sitnice, jednostavnost upotrebe automobila za prevoz deteta, jednostavnost u vožnji, boje, seksipil i uticaj na životnu sredinu.

Moderna nova Fiesta nudi smelu novu spoljašnjost, unutrašnjost optimizovanu za ergonomiju i komfor, kao i Ford MyKey – prvu tehnologiju u automobičlskoj industriji koja omogućava roditeljima da podstaknu bezbedniju vožnju i ograniče izlaganje svojih tinejdžera riziku za volanom.

Ford_Fiesta_WWCOTY-2013_03-1024x682

Fordov 1,0-litarski EcoBoost motor (1.0-litre EcoBoost engine) – Međunarodni motor godine 2013. i 2012. – isporučuje 125 KS i proizvodi 99 g/km ugljen-dioskida, kao deo linije, vodeće u klasi, od sedam Fiestinih pogonskih agregata, čija je emisija CO2  ispod 100 g/km.*

“Nova Fiesta je podigla lestvicu nudeći izražajniji izgled i bolju komunikacijsku povezanost, uz to je ekonomičnija u potrošnji goriva i zabavnija za vožnju”, kaže Barb Samardzich, potpredsednica za razvoj proizvoda u Ford Evrope. “Brižljivim podešavanja prema potrebama svih naših klijenata, obezbedili smo da ovaj mali automobil sa dugačkom istorijom ima i veoma svetlu budućnost.”

Nova Fiesta je nagrađena sa maksimalnih pet zvezdica za bezbednost (five-star safety rating) od strane nezavisne organizacije za procenu bezbednosti vozila Euro NCAP i nudi sistem povezanosti u automobilu Ford SYNC sa funkcijom pozivanja pomoći u hitnim slučajevima (Ford SYNC with Emergency Assistance) koja nakon nesreće direktno povezuje putnike u vozilu sa operaterima službi za hitne slučajeve. Sistem Active City Stoppomaže vozačima da izbegnu sudare pri niskim brzinama.

Ford_Fiesta_WWCOTY-2013_01-1024x768

“Fiesta ima tako vrhunski izgled i osećaj na njega”, kaže član žirija iz Velike Britanije, Viktorija Mekmilan Bel /Victoria MacMillan Bell/. “To je upareno sa višestruko nagrađivanim 1,0-litarskim EcoBoost motorom čime postiže ekonomičnost i performanse koje nikada ranije nisu viđeni, pa je ova veoma elegantna ‘džepna raketa’ sa zvonima pobedila u svakoj kategoriji.”

 “Bilo je jasno od samog početka da je nova Fiesta sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom udarila akord’ na našem panelu ženskih automobilskih stručnjaka iz celog sveta”, kaže rukovodilac žirija ženski automobil godine u svetu, Sendi Mire / Sandy Myhre/ sa Novog Zelanda.

 Peta po redu nagrada ženski automobil godine u svetu biće uručena u Londonu, u oktobru.

ključne reči: ,