Fiatova fabrika u Bielsko Biala dobila nagradu Automotive Lean Production Award 2013

26 Nov 2014

Nagrada Automotive Lean Production 2012 u kategoriji Excellent Value Chain dodeljena je Fiatovom postrojenju u Bielsko Biala nakon analize i vrednovanja panela stručnjaka po izboru nemačkog časopisa Automobil Produktion i od strane konsultantske kuće Agamus Consult.

Preko 1.100 radnika u Fiatovom postrojenju u Bielsko Biala (Poljska) proizvodi motore za različite Fiat-Chrysler modele i za različite OEM (originalne proizvođače opreme).

Sistem proizvodnje koji je dostigao nivo zlatne nagrade u Svetskoj klasi proizvodnje (World Class Manufacturing) svedočio je žiriju o postignutim rezultatima u pogledu visoke efikasnosti u svim proizvodnim procesima.

121012_f_fiat_polonia

Od 2007. godine, ovo postrojenje je realizovalo više od 30.000 projekata u okviru procesa kontinuiranog poboljšanja koji je doveo do odličnih rezultata, kao što su 2.090 dana bez povreda na radu ili sistematsko smanjenje jediničnih troškova proizvodnje i kontekstualna nadogradnja svih kvalitativnih pokazatelja o proizvodima.
Uključivanje svih ljudskih resursa je ključ uspeha postrojenja.

Radnici imaju aktivnu ulogu u procesu poboljšanja položaja (prošle godine svaki zaposleni je doprineo sa prosečno 32 predloga) i vozači postrojenja i mašina iz prve ruke imaju učešće u osnovnim aktivnostima održavanja.
Ceremonija dodele nagrada će se održati u Volfsburgu (Nemačka) 23. oktobra, tokom 8. kongresa u organizaciji Automobil Produktion i Agamus Consult.