Fiat Panda 4×4 Antarctica udružen sa simbolom Južnog pola

01 Dec 2014

Nova TV reklama za  Fiat Panda 4×4 Antacrtica, modela ograničene serije, koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2013. Godine, u znak proslave 30. godišnjice postojanja ovog najpopularnijeg modela, čiji broj prodatih vozila iznosi 500.000 automobila, emituje se na svim većim medijskim tv i radio-stanicama, a uskoro će se prikazivati i širom Evrope.

Medijske kampanje koje ga prate, TV, novinska, bilbord i internet-kampanja, kreirane od strane agencije Leo Burnett, u potpunosti su usklađene sa „ekstremno Panda ” konceptom koji je oduvek bio karakterističan za predstavljanje ovog modela. Zajedno sa Pandom, u ovoj duhovitoj TV reklami pojavljuju se i pingvini koji su zaštitni znak Antarktika, ali, za razliku od ovih šarmantnih stvorenja koja su često sklona klizanju i padovima, nezaustavljivi model Panda 4×4 Antartica nema nikakvih problema u kretanju po snegu i ledu.

Model je dostupan u ograničenoj seriji od svega 200 automobila; sa 1,3 MultiJet motorom od 75 konjskih snaga i Start&Stop sistemom. Izuzetna standardna oprema u automobilu biće obogaćena za automatizovani sistem klimatizacije, senzorima za parkiranje, Blue&Me navigacionim sistemom sa USB/Aux-In, i kontrolom za volan.

Spoljašnjost modela Panda 4×4 Antartica može se pohvaliti karoserijom teškom dve tone, u beloj boji  sa crnim krovom, kao i sa nekoliko naglašenih karakteristika koje daju lični pečat ovom malom gradskom vozilu sa pogonom na sva četiri točka: dijamantski siva obrada aluminijumskih felni prečnika od 15 inča, narandžaste ratkapne, Privacy stakla pozadi i zadnje vetrobransko, narandžaste reflektujuće oplate i posebna oznaka na centralnom delu noseće konstrukcije, kao dodatak senzorima za parkiranje.

Unutrašnjost vozila može se pohvaliti modernim materijalima i eko-kožom sa sivim i narandžastim tapacirungom, naravno, uz popularnu Pandinu prilagodljivost i udobnost na zadnjem sedištu koju još jednom garantuje zadnje sedište namenjeno za tri osobe sa 60/40 prilagodljivim naslonom, automatskom kontrolom klimatizacije i Blue&Me navigacionim sistemom sa USB/Aux-In i kontrolama za volan.

01_HP2-1024x576

Ova ograničena serija, naravno, podrazumeva i sve prednosti modela 4×4 koji je britanski magazin„Top Gear” prošle godine nagradio prestižnom titulom „Najbolje terensko vozilo u 2012. godini”. Za početak, ovaj model nudi sistem vožnje „obrtni momenat na zahtev”, koji se automatski aktivira po potrebi, što vam omogućuje da u svakoj situaciji imate potpunu kontrolu nad svojim vozilom. Model Panda 4×4 takođe nudi sistem elektronske kontrole stabilnosti (ESC – Electronic Stability Control), zajedno sa ELD diferencijalnom funkcijom, kao deo standardne opreme. Ovaj sistem pruža dodatnu pomoć u vožnji i kretanju na klizavom terenu.

Model Panda Antartica pruža vam svu dinamičnost i udobnost koja vam je neophodna za duge vožnje po izazovnim terenima, prvenstveno zahvaljujući unapređenom sistemu amortizacije ( nezavisnom MacPherson sistemu rasporeda prednjih točkova i povezanosti zadnjih točkova sa postavom uvijenih greda ), kao i upotrebom posebnih zimskih guma 175/65 R15 84T M+S. Ove posebne gume sa oznakom pahuljice napravljene su za upotrebu ne samo na ledu i snegu, već i za vožnju po zemljanim putevima. Ovo znači da je kapacitet trakcije na površinama koje dozvoljavaju slabo prijanjanje za 20% veći, nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Treba napomenuti da ova maksimalna prilagodljivost upotrebe ne utiče na potrošnju goriva niti na troškove održavanja, jer u skladu sa Pandinim prepoznatljivim stilom: „Jednostavno više”, kupac modela Panda 4×4 Antartica ne mora da brine o zameni kompleta guma sa svakom promenom godišnjeg doba.