FIAT Automobili Srbija obeležava Dan žena

08 Mar 2015

Kragujevac – Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) obeležila je predstojeći praznik, Međunarodni dan žena, svečanim uručivanjem donacije u vrednosti od 5.000 eura Centru za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Kragujevac, a prema izboru žena zaposlenih u ovoj kompaniji. Generalni direktor kompanije, gospođa Silvija Verneti Blina (Silvia Vernetti Blina) čestitala je Dan žena svim ženama zaposlenim u FAS-u.

fiat-automobili-srbija-fas-osmi-masrt-dan-zena-mobil-auto-milenko-vasic-kozarev-01

„Želela bih da izrazim svoje veliko zadovoljstvo, jer su žene zaposlene u našoj kompaniji po prvi put učestvovale u realizaciji donacije u korist Centra za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Kragujevac, prateći princip koji FCA primenjuje globalno i po kom je prepoznatljiv širom sveta. Time smo dokazali da žene u FAS-u pružaju neprocenjiv doprinos ne samo našoj kompaniji već i čitavoj zajednici,“ rekla je gđa. Silvija Verneti Blina (Silvia Vernetti Blina), generalni direktor kompanije FIAT Automobili Srbija.

U odabiru institucije koja će dobiti donaciju učestvovale su sve žene zaposlene u kompaniji FIAT Automobili Srbija. Centar za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Kragujevac odabran je kao najadekvatniji, imajući u vidu njegov značaj za život i zdravlje žena u Kragujevcu.

fiat-automobili-srbija-fas-osmi-masrt-dan-zena-mobil-auto-milenko-vasic-kozarev-02

Primopredaji donacije prisustvovao je direktor fabrike Frančesko Ćanća (Francesco Ciancia) i oko trideset žena zaposlenih u kompaniji FIAT Automobili Srbija i to Dijana Spasojević, Dijana Kostić, Ana Marija Delić, Marija Aničić, Nataša Timotijević, Biljana Miljić, Katarina Petrović, Slavica Gavrilović, Marina Vranić, Slađana Stojković, Marija Sarić, Slavica Đorđević, Mirjana Aleksić, Aleksandra Radović, Sanja Rajić Arsenijević, Marija Stojanović, Snežana Ilić, Ljiljana Milosavljević, Marina Laban, Kristina Arsenijević, Anđelka Gajović, Milena Mijović, Sanja Kostić, Vesna Srećković, Anita Ilić i Jelena Mrkić.

Od samog svog formiranja u Srbiji, kompanija FAS se trudi da bude dobar član zajednice u kojoj posluje. Takav pristup nije svojstven samo u Srbiji, već je to princip koji FCA primenjuje u svim svojim kompanijama i to je nešto po čemu je kompanija postala prepoznatljiva širom sveta. Zbog toga je FAS pokretao i nastaviće da pokreće brojne društveno odgovorne projekte i akcije u korist građana Kragujevca, Šumadije i Srbije.