Fiat 500L – Najveći izvozni adut Srbije proslavio svoj prvi rođendan

28 Nov 2014

02. oktobar 2013 – Posle samo godinu dana Fiat 500L postao je najveći izvozni adut Srbije, a kompanija Fiat Automobili Srbija(FAS) ubedljivo je na prvom mestu među izvoznicima, predstavljajući simbol oporavka srpske auto-industrije. Prvi rođendan modela Fiat 500L obeležen je na Belom dvoru uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i poslovne javnosti.

Generalni direktor kompanije, Antonio Ćezare Ferara, podsetio je ovom prilikom na brojna dostignuća FAS-a i modela 500L među kojima je svakako jedan od najvažniji početak izvoza u Sjedinjene Američke Države, i naglasio da povratak srpskih proizvoda na to veliko tržište značajno doprinosi razvoju lokalne privrede.

Proslava-prvog-rodjendana-FIAT-500L2.jpg-1024x681

„Ponosan sam što danas mogu da kažem da smo prvu godinu proizvodnje modela Fiat 500L  uspešno završili. Projektu pokretanja proizvodnje novog modela u kompaniji Fiat Automobili Srbija dali smo najbolje ocene, a isto misle i u Fiat Grupaciji. Rekonstrukcijom fabrike u Kragujevcu automobilska industrija u Srbiji ponovo je pokrenuta, a fabrika je primer kako se može razvijati lokalna zajednica i kreirati model održivog industrijskog poslovanja. Poverenje modelu 500L ukazali su kako pojedinci, tako i brojne lokalne kompanije, što nam je dalo još veći podstrek da se i ubuduće krećemo u istom pravcu”, rekao je Antonio Ćezare Ferara.

Kompanija Fiat Automobili Srbija u januaru je postala generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, a 500L zvanično vozilo najboljih srpskih sportista. U junu su predstavljena još dva modela – 500L Trekking i 500L Living, a kompanija FAS najavljuje dalji razvoj i proširenje svoje porodice.

Kompanija Fiat Automobili Srbija je, sa više od 3.000 zaposlenih, jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, i sa više od milijardu i dvesta miliona evra uloženih do sada, predstavlja jednog od najvećih stranih investitora.  FAS neprestano zapošljava nove mlade kadrove čiji je rad i znanje od ključne važnosti za proizvodnju modela Fiat 500L.

Proslava-prvog-rodjendana-FIAT-500L1.jpg-1024x681