Dušan Borković uveličao kraj šampionata Srbije na kružnim stazama

01 Dec 2014

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković uveličao je kraj šampionata Srbije na kružnim stazama, koji je ovog vikenda okončan u Kragujevcu. Pred nekoliko hiljada gledalaca u srcu Šumadije, odlučivalo se o šampionima u oba takmičenja, koja organizuju SAKSS i SAS, a publika je bila u prilici da uživa u odličnim trkama, ali i u beskompromisnim duelima najboljih automobilista u domaćim okvirima.

Borković, koji je pre dve nedelje bio specijalni gost na trkama domaćeg šampionata na vojnom aerodromu Batajnica, dodelio je pehare šampionima u svim klasama.

Borković je ovog puta, osim uloge počasnog gosta, bio za volanom svog šampionskog automobila SEAT, sada u ulozi vozača Safety car na stazi u Kragujevcu.

photo-1-1-1024x768

Raduje me što je lepo vreme, ali i veliki broj vozača izmamio lepu posetu na stazi u Kragujevcu. Potvrdilo se da Srbija ima šta da pokaže u automobilizmu i siguran sam da je ovo samo uvertira za bolje dane koji nam dolaze u ovom sportu. Voleo bih da se u dogledno vreme još neko iz Srbije oproba na međunarodnoj sceni s obzirom na to da imamo šta da pokažemo konkurenciji iz inostranstva  – izjavio je Borković nakon trka.

Dušan Borković, trećeplasirani u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) za ovu godinu, naredne sezone takmičiće se u najprestižnijoj konkurenciji na kružnim stazama, šampionatu WTCC.