Citroen i DS na Sajmu automobila

19 Mar 2015

Na Sajmu automobila u Hali 1 izlagaće CITROËN i prvi put od ove godine samostalno brend DS, dok se u Hali 4 nalazi izlagački prostor lakih komercijalnih vozila. Automobil koji će svakako privlačiti najviše pažnje je CITROËN C4 Cactus. Pored nesvakidašnjeg izgleda, pun je novina, a najzanimljivije su štitnici karoserije od ogrebotina i manjih udara, vazdušni jastuk u krovu vozila, digitalni interfejs na komandnoj tabli, prskalice smeštene direktno u brisače i panoramski krov sa apsolutnom zaštitom od spoljne temperature.

citroen-ds-c4-cactus-mobil-auto-kozarev-arena-sport-01

Zahvaljujući tehničkim inovacijama CITROËN C4 Cactus je daleko lakši od ostalih vozila tog segmenta. Opremljen je motorima poslednje generacije Blue HDI koji omogućavaju veoma malu potrošnju goriva od svega 3,1 l/100km uz minimalnu emisiju ugljen dioksida od samo 82 gr/km.

Druga premijera je novi CITROËN C1. Nudi izbor modela sa 3 ili 5 vrata u dve verzije – berlina ili verzija sa otvorenim krovom nazvana Airscape. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama  poseduje okretnost, lakoću upravljanja, ogibljenje najvišeg nivoa kao i besprekorno držanje na putu.

citroen-ds-c4-cactus-mobil-auto-kozarev-arena-sport-02

Novi CITROËN C1 je opremljen inteligentnim tehnologijama kao što su ekran osetljiv na dodir od 7’’, sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za kretanje unazad ili pomoć pri polasku na uzbrdici.

Treća premijera je restilizovani model CITROËN C4. Ostvaren je pravi generacijski skok i smanjenje potrošnje goriva prihvatanjem efikasnih motora PureTech i BlueHDi uz opciju upotrebe novog automatskog menjača. Udruženi sa tehnologijom Start&Stop i sa gumama niskog otpora, ovi motori imaju malu potrošnju goriva od svega 3,3 l/100 km. Novina su dnevna LED svetla i zadnja svetla sa 3D efektom, ekran osetljiv na dodir od 7’’, uz pristup vozilu i pokretanje motora bez ključa.

citroen-ds-c4-cactus-mobil-auto-kozarev-arena-sport-03

U izložbenom prostoru pažnju će privlačiti i trenutno najprodavaniji C3 i C-Elysee, prošlogodišnji hit novitet C4 Picasso i uvek aktuelni C5.

Nakon sajma u Ženevi, u Beogradu će prvi put biti samostalno predstavljena exkluzivna linija vozila DS. Modeli DS3, DS3 Cabrio, DS 4 i DS 5, predstavljaju pravu poslasticu za one koji uživaju u novitetima, specifičnom dizajnu i vožnji drugačijoj od svega ostalog.

citroen-ds-c4-cactus-mobil-auto-kozarev-arena-sport-04

U Hali 4 CITROËN izlaže svoj program lakih komercijalnih vozila. Svakako da najviše pažnje privlači premijera novog modela CITROËN JUMPER. Uz ovaj najtražerniji model premijerno će biti prikazani i veoma praktični i isplativi CITROËN C3 i CITROËN C4 VAN. Ponudu kompletiraju Nemo, Berlingo i Jumpy.

citroen-ds-c4-cactus-mobil-auto-kozarev-arena-sport-05

Izlaganje kompletne game firme Avtonova KAB prate izvanredni popusti za sve modele do čak 4.500 evra, kupovina sa 0% kamate i subvencije za kredite do čak 8.000 evra, kao i mogucnost zamene vozila staro za novo. Sve dodatne informacije mogu se naci na sajtu www.citroen.rs

ključne reči: , , , ,