Chevrolet predstavlja mnoštvo inovacija na Sajmu automobila u Frankfurtu

28 Nov 2014

FRANKFURT – Debi novog Camaro kabrioleta i kupea, nemačka premijera novog Corvette Stingray modela, jačanje ponude Chevrolet My Link konektovanog radija kao i mnoge nove opcije za automobile sa više putnika su glavne novine iz Chevrolet-a na 65. Sajmu automobila u Frankfurtu.

Bilo da ste ljubitelj sportskih automobila, neko ko odmah želi da poseduje novu tehnologiju povezanosti, ili vozač koji želi da dobije bolju vrednost za svoj novac, Chevrolet štand (B03 u Hali 9) na IAA 2013 sajmu nudi mnoštvo relevantnih tema i atrakcija. Na skoro 1800 kvadratnih metara, ovaj štand uključuje i prodavnicu koja nudi brendiranu robu vezanu za određeni proizvod, kao i mesto sastanka gde posetioci mogu da se okušaju u zabavnim aktivnostima i da osvoje poklone.

Tokom Dana za medije (10. i 11. septembar 2013.), predstavnici BringGo, Stitcher i TuneIn brendova će biti na licu mesta kako bi objasnili funkcionalnost i širok spektar prednosti koje ove aplikacije nude vozačima.

IAA2013-ChevroletCamaroConvertible

Novi Camaro donosi poboljšanu aerodinamičnost

Sa brzom, spuštenom siluetom i Chevrolet novim MyLink radio uređajem, ovo najnovije izdanje američkog čuvenog automobila predstavlja najznačajniji redizajn od uvođenja pete generacije modela Camaro u vidu konceptnog automobila 2006. godine.

Takođe donosi poboljšanja u visoko-performantnoj aerodinamici koja omogućavaju efikasnije rashlađivanje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji deo ima širu donji i uži gornji deo prednje maske, dok funkcionalni ventlacioni otvor na haubi pomaže smanjenju toplote i aerodinamičkog podizanja. Sa zadnje strane, skulpturalni poklopac prtljažnika, horizontalna svetla i prigušivač kompletiraju novi dizajn.

Snagu isporučuje dokazani V8 motor od 6.2L, koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačemili sa automatskim prenosom. Verzija sa manuelnim prenosom proizvodi 432 ks (318 kW) pri 5.900 ob/min,dajući obrtni momenat od 569 Nm pri 4.600 ob/min. Ubrzanje od 0 do 100 km/h se postiže za 5,2 sekunde kod kupea sa manuelnim prenosom  i za 5,4 sekunde kod kabrioleta sa manuelnim prenosom.*

Daljinsko otključavanje je standard, kao i novi displej u boji koji se nalazi iznad glave, jedan od dva nova Chevrolet MyLink radio uređaja te zadnju kameru.

2013-08-21-ChevroletCamaroConvertible

Corvette Stingray diže performanse i individualizaciju na novi nivo

Prvi put prikazan na sajmu automobila u Nemačkoj, novi Corvette Stingray model će biti opremljen i podešen da ispunjava potrebe kupaca na izuzetno konkurentnom evropskom tržištu. Model će biti ponuđen sa Z51 performance paketom i najnovijim magnetnim vešanjem kao standardnim delom opreme.

Dok je prodaja modela Corvette Stingray u S.A.D. već počela, izabrana Chevrolet-ova predstavništva širom Evrope se pripremaju za dolazak kupea krajem ove godine. U Nemačkoj, cene kupe i kabriolet varijanti počinju od 69.990 evra, odnosno 72.990 evra. Kabriolet verzija će se naći u prodaji u Evropi od početka 2014.

Snagu ispručuje novi LT1 V8 motor zapremine 6,2L koji daje 460 ks (343 kW) pri 6.000 ob/min i 630 Nm (465 lb-ft) obrtnog momenta pri 4.600 ob/min, sa performantnim izduvnim sistemom.* Nova Corvette Stingray postigla je najveće ikad zabeležene nivoe snage kod jedne Corvette; podaci o performansama evropskog modela uključuju ubrzanje od 0-100 km/h za 4,2 sekunde i gravitacionu silu jaču od 1g pri ugaonom kretanju.

IAA2013-CorvetteStingrayConvertible

Corvette Stingray obuhvata čitav niz naprednih tehnologija, uključujući:

  • novi 7-stepeni ručni menjač sa funkcijom Active Rev Matching koja predviđa izbor stepena prenosa i prilagođava brzinu motora radi savršenog menjanja brzina
  • aktivno upravljanje gorivom, koje omogućava vožnju modela Corvette Stingray sa upotrebom četiri cilindra u uslovima niskog opterećenja, tokom vožnje po autoputu
  • potpuno novi aluminijumski okvir koji je 57 odsto krući i 45kg lakši u odnosu na čelični okvir korišćen u prethodnom modelu
  • sistem podmazivanja sa suvim karterom, hlađenje diferencijala i prenosnog sistema
  • 5-pozicioni selektor režima vožnje koji prilagođava 11 faktora u vezi sa vozilom kako bi odgovarali okruženju vozača
  • kontrola kretanja: na raspolaganju u Track režimu, radi maksimalnog ubrzanja pri kretanju iz mesta
  • potpuno nov dizajn eksterijera koji može da se pohvali aerodinamikom trkačkog automobila, kao i novi enterijer koji nudi jedinstvene karbonske i aluminijumske elemente, obložene kožom.

Novi vrhunski Chevrolet MyLink povezan radio uređaj, inspirisan tablet uređajima, vozačima omogućava da personalizuju veliki broj funkcija njihovog automobila kako bi bile u skladu sa njihovom vožnjom svaki dan, od opuštene lagane vožnje autoputem do visokoperformantnih opcija na stazi. Sistem se sastoji od dva 8-inčna LCD displeja sa opcijom personalizacije ekrana, USB port-om, čitačem SD kartica, kao i centralnim ekranom koji se obara radi odlaganja.

Chevrolet je jedan od evropskih automobilskih brendova sa najboljom konekcijom

Od kako je predstavljen u Evropi na leto 2012. godine Chevrolet MyLink je osvojio naklonost mnogih zbog svoje inovativne tehnologije i lakoće korišćenja. Ove jeseni, Chevrolet će predstaviti dve nove verzije ovog sistema, sa poboljšanim sposobnostima, i još privlačnije za kupce.

Chevrolet MyLink tehnologija nudi mnogo toga modernom umreženom korisniku, bez obzira da li je reč o vozačima koji žele da njihov radio u kolima odražava funkcije njihovih pametnih telefona ili o zaljubljenicima u tehnologiju koji žele da prilagode njima individualno iskustvo vožnje.

Postavljen oko ekrana osetljivog na dodir, u punom koloru sa dijagonalom od 7 ili 8 inča, Chevrolet MyLink radio omogućava korisniku da pristupi odabranom mediju, uključujući i specijalizovane aplikacije, sa njihovih prenosnih uređaja. Ovo uključuje telefonske imenike, lične plejliste, foto galerije i druge uskladištene podatke. Uređaji za čuvanje podataka poput MP3 plejera, Ipod-a i Ipad-a se mogu sa radijom povezati preko USB ulaza, Bluetooth ili aux-in ulaza.

Sistem koji je trenutno u ponudi, dostupan je na odabranim varijantama modela Chevrolet Aveo, Trax i Cruze kompakt. Ima ekran dijagonale od 7 inča sa visokom rezolucijom, osetljiv na dodir, a može da paralelno čuva informacije of maksimalno 5 pametnih telefona u isto vreme.  Vlasnici kompatibilnih iPhone telefonamogu upravljati sa Siri, inteligentnim asistentom koji pomaže da se stvari obave prostom naredbom. Radio takođe omogućava korisnicima da koriste tri aplikacije za pametne telefone – BringGo, TuneIn i Stitcher.

Prvi od dva nova Chevrolet MyLink radija će biti ponuđen kupcima najnovijih modela Chevrolet Cruze, Orlando porodičnog kombija i novog Camaro modela. Novi radio ima na svom ekranu od 7 inča unapređen meni zasnovan na ikonicama. Dodatno, uz tehnologiju jednog prolaza i ugrađeno prepoznavanje glasa, ovaj sistem će ponuditi i opciju pretvaranja teksta u zvuk koja omogućava korisniku da sluša tekstualne poruke sa svog pametnog telefona**.

Stražnja kamera omogućava bolji pregled situacije prilikom manevrisanje kod parkiranja. U zavisnosti od modela, verzije i tržišta, radio može biti isporučen sa integrisanim navigacionim sistemom koji pokriva celu Evropu.

2013-08-21-ChevroletCamaroConvertible-2

Vlasnici Corvette Stingray će moći da koriste vrhunski sistem inspirisan tablet uređajima, sa dva 8-inčna LCD displeja.

Ekran koji se nalazi iznad integrisane centralne konzole nudi potpunu kontrolu dodirom pomoću animiranog interfejsa. LCD ekran u centru instrument table može da ponudi do 69 jedinstvenih izvora informisanja, od interaktivnog merača performansi do prikaza temperature u pneumaticima.

Organizovan je u skladu sa sport, tour i track režimima vožnje, koji se mogu menjati preko Driver Mode Selector sistema. Svaka tema ekrana je dizajnirana za određen scenario vožnje i može se konfigurisati preko aplikacija koje se nalaze u „app tray“ ponudi aplikacija.

Chevrolet MyLink povezan radio uređaj u Corvette Stingray modelu takođe donosi opciju prepoznavanja glasa i pretvaranja teksta u govor**. Do 10 uređaja sa Bluetooth-vezom mogu se povezati, a njih nekoliko mogu biti povezani istovremeno; konekcija je moguća i preko USB i aux-in ulaza. Zadnja kamera je standardan deo opreme, kupci mogu da se odluče i za integrisan navigacioni sistem.

Kao što je slučaj i sa Chevrolet MyLink povezanim radio stanicama, vlasnici novih sistema će moći da ažuriraju svoje uređaje preko specijalizovanih aplikacija čim postanu dostupne.