Božidar Rajić novi generalni direktor OMV Srbija

02 Dec 2014

Božidar Rajić je stupio na dužnost generalnog direktora u OMV Srbija 1. decembra 2013. Sa svojim velikim poznavanjem OMV poslovanja i srpskog tržišta maloprodaje goriva, Rajić će doprineti neprekidnom razvoju mreže OMV Srbija i dodatno poboljšati rezultate kompanije na tržištu Srbije.
Rajić koji ima višegodišnje iskustvo u spoljnoj trgovini i u komercijalnim poslovima na tržištu naftnih derivata, pridružio se OMV Srbija u aprilu 2002. godine, kao Sales Manager. Za Supply and Logistics Managera postavljen je u avgustu 2002. godine, i istovremeno je obavljao funkciju prokuriste u OMV Srbija.

OMV_Bozidar-Rajic_6-690x1024

Tokom rada u OMV obavljao je više odgovornih funkcija, između kojih i funkciju direktora nabavke i logistike za teritoriju Srbije i Rumunije u periodu 2007-2009. Uporedo sa novom pozicijom generalnog direktora, on će nastaviti da obavlja i funkciju menadžera za nabavku i logistiku.
Rođen u Beogradu 1962. godine, Rajić je počeo da gradi karijeru 1984. kada je radio za jednu od najvećih spoljnotrgovinskih firmi u Jugoslaviji, Jugometalu. Svoja prva iskustva na tržištu naftnih derivata sticao je od 1997. godine kao komercijalni direktor u kompaniji Modular.
Rajić je od novembra 2012. na poziciji predsednika Upravnog odbora Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS), gde će ukupno biti dve godine.
Povodom stupanja na dužnost novi generalni direktor OMV Srbija Božidar Rajić je izjavio: “Prihvatanjem ove odgovorne funkcije, voleo bih da ostvarim naš plan na tržištu Srbije kojim ćemo dodatno ojačati kompaniju, brend i našu mrežu benzinskih stanica. Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, naš cilj će biti da osiguramo tržišni udeo u maloprodaji.”

ključne reči: , ,