Borković promovisao Svetsko prvenstvo za rukometašice

02 Dec 2014

Srpski automobilski as Dušan Borković bio je danas specijalni gost na promociji Svetskog prvenstva za rukometašice koje će se od 6. do 22. decembra ove godine održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Osvajač trećeg mesta u Evropskom kupu turing automobila, govorio je o značaju organizacije jedne ovakve manifestacije za razvoj sporta uopšte u našoj zemlji.

Velika je stvar imati ovakve manifestacije, pogotovo što one generalno doprinose većoj popularizaciji sporta. Siguran sam da će navijači u sva četiri grada znati da ispune dvorane do poslednjeg mesta i u velikoj meri doprineti stvaranju veličanstvenog sportskog ambijenta. U bližoj istoriji ljudi iz rukometnog saveza Srbije su se pokazali kao izuzetni organizatori, pošto smo imali i muško i žensko prvenstvo Evrope. Ovo će biti prilika da se čitava priča podigne na još jedan viši nivo i da se publici u Srbiji pruži prilika da uživo na delu vide najbolje svetske rukometašice – istakao je Borković.

Borkovic-1

Dušan Borković sledeće godine postaće prvi Srbin koji će se takmičiti u najprestižnijem svetskom takmičenju na kružnim stazama – Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).