Besplatna provera tehničke ispravnosti vozila

02 Dec 2014

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i Asocijacijom tehničkih pregleda organizuje od 25. do 30. novembra 2013. godine tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti -“Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Kao i uvek do sada, pred početak zimske sezone, vozači će moći da besplatno provere tehničku ispravnost svojih automobila na preko 200 linija tehničkih pregleda širom Srbije.

AMSS nastoji da kroz ovu akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima. Akcija se organizuje dva puta godišnje, pred letnju i zimsku sezonu i jedna je od najznačajnijih za povećenje nivoa bezbednosti saobraćaja.

AMSS apeluje na vozače da se u što većem broju odazovu i iskoriste priliku da provere tehničku ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da kvar otklone u što kraćem roku.

Rezultati prošle akcije organizovane u junu ove godine, iako pokazuju znatno poboljšanje, ipak upozoravaju. Naime, od ukupnog broja pregledanih vozila kod 27 odsto zabeležena je neka neispravnost. U grupi neispravnih vozila 35 odsto je imalo problem sa kočnim sistemom, 18 odsto sa sistemom za upravljanje, akod 29 odsto trebalo je otkloniti kvar sistema za osvetljavanje.

automobil

Detaljnije informacije o akciji i linijama tehničkih pregleda u kojima se organizuje besplatna kontrola mogu se dobiti preko Operativnog centra AMSS – 1987, kao i na sajtu www.amss.org.rs

ključne reči: ,