37. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

25 Feb 2015

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova, već 37. godinu uspešno okuplja domaće i inostrane izlagače plovila i nautičke opreme, lova i ribolova. To ne iznenadjuje, jer Srbija po vodenom potencijalu pripada zemljama koje su izuzetno bogate mirnim vodama, sa više od 2000 kilometara plovnih puteva. Sajam je namenjen postojećim i potencijalnim vlasnicima čamaca i jahti, ljubiteljima krstarenja rekama i morima, svima koji svoj poslovni interes vide u različitim oblicima nautičkog turizma.

37-medjunarodni-sajam-nautike-lova-ribolova-mobil-auto-public-01

Pod sloganom „ Isplovi, zabaci, ulovi“, Beogradski sajam organizuje Sajam nautike, lova i ribolova u terminu od 25. februara do 1. marta 2015. godine u halama 5 i 11, koje su fizički spojene, i na otvorenom prostoru prema reci Savi. Svoje učešće prijavilo je više od 70 domaćih i inostranih izlagača, sa 80-tak plovila. Najavljene su premijere za tržište Srbije, kao i sajamski popusti.

Svečano otvaranje Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova je u sredu, 25.februara u 11.00 časova u Hali 5.

Radno vreme manifestacije je od 10:00 do 19:00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, dok je parking 100 dinara na čas.

Uz kupljenu ulaznicu svakom posetiocu biće omogućena besplatna riblja čorba u restoranu „Stenka“.

Za vreme petodnevnog trajanja Sajma, prema izlagačkom konceptu, videćemo robne grupe: plovila svih vrsta domaćih i inostranih proizvođača, brodske i vanbrodske motore, opremu za sportove na vodi, polovna plovila, transport plovila, čarter i nautički turizam, kao i ribolovačku opremu, lovačko oružje i opremu, kamp i aut door opremu, opremu za marine, garderobu, nautičku literaturu, izložbe, stručna predavanja i radionice.

37-medjunarodni-sajam-nautike-lova-ribolova-mobil-auto-public-02

Domaći proizvođači plovila, pored standardnog programa, predstaviće i veći broj novih modela: Narval, Nautica Fico, Tri princeze, Tavros, Advance boat, Info Team, Albatros, Roto, Go Paddling i drugi.

Ponuda vanbrodskih motora je izuzetno bogata i interesantna za svačiji ukus: Honda, Yamaha, Mercury, Evin Rude, Suzuki, Pan Sun, Tohatsu.

U ponudi su i polovna plovila, koja će se nalaziti na platou ispred ulaza u Halu 5. Na istom mestu biće i deo plovila koja zbog svojih gabarita ne mogu da uđu u halu, a među njima i najveće plovilo Sajma nautike-Benetau Antares 42 Fly Bridge. Epitet najskupljeg plovila poneće ove godine Carver C34, ručno izrađena jahta američke proizvodnje vredna više od 350.000 Eura.

Nastavlja se uspešna, kontinuirana saradnja sa kompanijama iz oblasti lova, sa željom da njihovo učešće postane trajno. Predstaviće ih najznačajniji domaći zastupnici i proizvođači lovačkog naoružanja, municije i opreme, svetski brendovi iz ove oblasti.

Ribolovci će ponuditi pribor i opremu poznatih svetskih proizvođača, poznate marke: Prologic, Savager, Okuma, DDBait, Sciera, Hansen, E- Thrust, Ron Thompson, Mikado, Shimano, Sasame, Vision, Trabucco, Enter, Jaxon i drugi. Apostrofiramo da će se u ponudi naći najnoviji proizvodi ovih brendova.

37-medjunarodni-sajam-nautike-lova-ribolova-mobil-auto-public-03

Značajno je istaći učešće Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i turizam- NATUS.

Posetioci će moći da prisustvuju tradicionalnim takmičenjima u spremanju ribolovačkih i lovačkih specijaliteta.

U subotu i nedelju, 28. februara i 1.marta, na otvorenom prostoru održaće se kulinarska takmičenja u pripremanju kotlića riblje čorbe i lovačkog gulaša sa početkom u 10 časova.

Proglašenje pobednika očekuje se nakon 13 časova. Prisutni posetioci moći će da degustiraju pripremljene specijalitete.

Pripremljen je bogat prateći program: stručna predavanja, promocije, demonstracije, radionice, izložbe. U planu su i takmičarski sadržaji u kojima će posetioci moći da prikažu svoje veštine i umeće u raznim disciplinama. Stručna predavanja biće posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture.

Cilj Sajma nautike je, između ostalog, da ukaže na nautički potencijal Srbije i Beograda, da ljubiteljima nautike približi svetske trendove u ovoj oblasti.